Başkan Uslu: 'Referandum sonrası ekonomi canlanır'

Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, 16 Nisan'da yapılacak olan referandumda 'evet' çıkmasıyla ekonomiye canlılık geleceğini kaydetti.

Başkan Uslu: 'Referandum sonrası ekonomi canlanır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda ‘evet’ çıkmasıyla ekonomiye canlılık geleceğini kaydetti.

Daha güçlü bir Türkiye için referandumda ‘evet’ oyu çıkmasıyla ülkede birçok alanda olumlu gelişmelerin olacağını vurgulayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, ihracatta yükselişlerin yaşanılacağını söyledi.

Türkiye’nin geleceğini halkın vereceği kararla belirleneceğinin altını çizen Başkan Mustafa Uslu, “ Bizler 30-40 yıldır bu ülkede sivil bir anayasanın olmasını istiyorduk. Şuanda olan anayasa askeri bir anayasadır. Bu anayasa artık ülkemizin taleplerine cevap veremeyen bir anayasadır. Bizler istiyoruz ki mevcut anayasa kazasız belasız ülkemizden geçer gider ve sivil bir anayasa gelir. Sivil anayasanın gelmesiyle birlikte Türkiye büyük bir çağ atlayacaktır. Sivil anayasayla kanunlar daha hızlı bir şekilde çıkartılır. Sanayicilerin, iş adamların ve ticaretin önünde bulunan bütün engeller kalkar ve ülke ekonomisinde ciddi bir yükseliş yaşanılır. Bizler bu sivil anayasayı çok önemsiyoruz. Bizlerin temennisi 16 Nisan’da referandumun hayırlısıyla sonuçlanmasıdır. Milletimizin vereceği karar hiçbir şekilde hiçe sayılmaması gerekir. Çünkü milletimizin iradesi oldukça önemlidir. Ülkemizin gelişmemesi için bütün Avrupa ülkeleri bizimle uğraşıyor. Türkiye her geçen gün daha da güçleniyor, ondan dolayı da bizleri çekemiyorlar ve bizleri istemiyorlar” dedi.

Referandumun ardından ekonomide canlılık yaşanılacağını ifade eden Uslu, “Bizler Türkiye’de bir yatırım yapmak istediğimizde o yatırımın önünü açmak için 10 ay ya da 1 yıl beklemek onunla uğraşmak zorunda kalıyorduk ama gelecek olan anayasa ile bizler bu kadar beklemeyeceğiz. Ticaretin ve yatırımların önü açılacak. Sivil anayasanın gelmesi ile bütün ülkeler inanıyoruz ki Türkiye’nin yanında durmaya başlayacak. Çünkü Türkiyesiz bir dünya asla olmaz” şeklinde konuştu.