Bedelli askerlik ücreti belli oldu!

Bedelli askerlik ücreti 55 bin 194 TL olacak.

Bedelli askerlik ücreti belli oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

26 Haziran 2019'da başlayan yeni askerlik sistemi konusunda da değerlendirme yapan Akar, bu sistemde erlerin de general olabildiğini anımsattı. Yeni askerlik sisteminin, 1927'den itibaren 2019'a kadar değişen ve gelişen şartlar, ihtiyaçlar çerçevesinde düzenlemeler yapılarak geldiğini ve sistematiğinin bozulduğunu anlatan Akar, yeni sisteminin yoğun çalışmaların ardından belli olduğunu ve bir sistem haline geldiğini kaydetti.

Bedelli askerlik ücretinin nasıl belirlendiğini de anlatan Akar, 6 asteğmen maaşının kıstas alındığını, bu maaş yükseldiğinde bedelli askerlik ücretinin de yükseleceğini ifade etti.

Söz konusu sistemle, hem silahlı kuvvetlerin hem de gençlerin ihtiyacının karşılandığını belirten Akar, yoklama kaçağı konusunda da ciddi azalmaların olduğunu ifade etti. Akar, ''Bedelli askerliğin sürekli hale gelmesi belirsizliğin ortadan kalkmasında gerçekten çok önemli. Bedelli askerlik başvurularında 2021 yılında yüzde 57 artış oldu. Bedelli askerlik ücreti de son belirlemelere göre 55 bin 194 lira. Niye? Asteğmen maaşı yükseldi'' dedi.

Bakan Akar, 6 aylık askerlik hizmetini tamamladıktan sonra, bu hizmetini 12 ay olarak gerçekleştirmek isteyen bir Mehmetçik'in maaşının 4 bin 250 lira, yedek astsubayının maaşının 8 bin 500 lira, astsubayın maaşının da 9 bin lira olduğunu kaydetti.

Bakan Akar, modern ordularda da uygulanan bu sistem kapsamında er olarak girenlerden 6’sının subay, 41’inin astsubay, 480’inin uzman erbaş ve 1845’inin sözleşmeli er olduğunu da açıkladı.