Benzin ve motorine indirim geliyor

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına bu gece yarısından itibaren çifte indirim uygulanacak.

Benzin ve motorine indirim geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının dalgalı fiyatlamasına devam ediyorlar. Dünyada petrol çeşitlerinin fiyatlarının düşmesi Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyacak. Bu gece yarısından itibaren hem benzine hem de motorine litre fiyatı bazında indirim yapılacak. Dünyada petrol fiyatları OPEC ve petrol üreten diğer ülkelerin her türlü tedbirine rağmen son dönemde düşmeye devam ediyor. Üretim kısıntısı da petrol fiyatlarında artık çare olmamaya başladı.

PETROL FİYATLARI DÜŞÜYOR

Koronavirüs salgını sonrası Haziran ayında tüm dünyada normalleşme dönemine geçilmesi ile petrol tüketimi artış gösterdi. Artan talep sonucu arz – talep dengesinde yine olumsuz bir görüntü oluştu. Buna koronavirüs salgınının ikinci dalgasının gelip gelmediği tartışmaları eklenince bu sefer talep azaldı. Ancak ABD gibi ülkeler üretimi arttırdığı için fiyatlarda düşüş eğilimi hakim olmaya başladı.

BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM YAPILACAK

Brent petrol son bir haftadır düzenli olarak düşerken benzinin ve motorinin tonunda da düşüşler gerçekleşti. Meydana gelen düşüşler neticesinde dolar kuruna da bağlı olarak Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının güncellenmesi ihtiyacı doğdu.

İNİDİRİM MİKTARLARI BELLİ OLDU

Yapılan hesaplamalar neticesinde bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 12 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 17 kuruş indirim uygulanacak. Benzin ve motorin fiyatlarına gelecek olan indirimin bugün Enerji, Petrol ve Gaz İşverenleri Sendikası (EPGİS) tarafından resmen açıklanması bekleniyor.