Benzine büyük indirim geliyor

Bu gece yarısından itibaren benzinin litresine büyük indirim geliyor.

Benzine büyük indirim geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün gerçekleşen 2 lira 10 kuruşluk benzine indiriminden sonra, akaryakıt fiyatlarına bir indirim daha ekleniyor. Bu gece yarısından itibaren benzinin litresi 1 lira 17 kuruş daha ucuzlayacak. Bu durum, benzin ve motorin fiyatları arasındaki farkın 7 liraya ulaşmasını sağlayacak.

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle akaryakıt fiyatları sürekli değişkenlik gösteriyor.

Son zamanlarda ardı ardına gelen zamların ardından, akaryakıt fiyatlarında ardı ardına indirimler görülmeye başlandı.

Dün itibarıyla 2 lira 10 kuruşluk bir indirim yapıldı ve şimdi bir indirim daha geliyor.

Bu gece yarısından itibaren benzinin litresi 1 lira 17 kuruş daha ucuz olacak.

Yeni fiyatlarla birlikte İstanbul'da benzinin litresi 33 lira 51 kuruşa, Ankara'da 34 lira 12 kuruşa, İzmir'de ise 34 lira 24 kuruşa kadar gerileyecek.

Motorin litre fiyatı ise hala 40 liranın üzerinde bulunuyor. Bu nedenle benzin ve motorin fiyatları arasındaki fark 7 liraya kadar çıkacak.

Ancak, akaryakıt fiyatlarının son zamanlarda arttığını göz önünde bulundurmak önemlidir.

Mayıs ayındaki seçimlerden önce benzinin litresi 19 lira seviyelerindeyken, motorin litre fiyatı 18 lira seviyelerindeydi. Son 4 ay içinde akaryakıt fiyatları 2 katından fazla arttı.

Akaryakıt fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) paylarının eklenmesi ile KDV hariç rafineri satış fiyatı hesaplanarak belirlenir.

Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilir ve belli bir fiyat değişim farkıyla gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı belirlenir.

Bu hesaplamalar sonucunda dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve şehirler arasında küçük değişiklikler gösterebilir.