Besni'de 113 esnaf belge sahibi oldu

Adıyaman'ın Besni ilçesinde denklik sürecinin ilk dönemini tamamlanmasıyla birlikte 113 kalfa ve usta belge sahibi oldu.

Besni'de 113 esnaf belge sahibi oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adıyaman’ın Besni ilçesinde denklik sürecinin ilk dönemini tamamlanmasıyla birlikte 113 kalfa ve usta belge sahibi oldu.

03 - 11 Şubat tarihleri arasında yapılan yazılı ve uygulamalı sınavların ardından mesleklerini icra eden fakat kalfalık ve ustalık belgesi sahibi olmayan değişik meslek dallarından 17 usta ile 96 kalfa belge sahibi oldu.Besni Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayati İşitmen’in katılımı ile belgeler dağıtılmaya başlandı.

Hayati İşitmen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ülkemizde sanayi ve ticaret sektörünün en önemli eksiklerinden biri de çalışanların yaptıkları iş ile alakalı belge eksiklidir. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda bir düzenleme yaparak belgesi olmayan ama bir yandan da mesleğini icra eden esnafımızı bu durumlarını belgelendirmeleri halinde sınavlara katılma hakkı tanıdı. Önceki yıllarda beş altı yıl gibi bir zaman içerisinde alınabilecek belgeler birkaç ay gibi kısa bir sürede elde edildi. Okulumuz da bu alanda Odamızla işbirliği içinde çalışarak gerekli tanıtımı ve duyuruyu yaptığı için Besni için rekor diyebileceğimiz bir sayıya ulaşıldı” dedi.