Bingöl, Diyarbakır ve Muş'ta 'Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu'

İçişleri Bakanlığı, Bingöl, Diyarbakır ve Muş'ta bin 22 personelin görev aldığı ''Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu''nun başlatıldığını duyurdu.

Bingöl, Diyarbakır ve Muş'ta 'Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanlığı, Bingöl, Diyarbakır ve Muş'ta 1022 personelin görev aldığı Yıldırım-9 Şenyayla Operasyonu'nun başlatıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, operasyonla bölücü terör örgütünü tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amaçlandı.

Operasyonda, Bingöl, Diyarbakır ve Muş İl Jandarma Komutanlıklarında görevli Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan bin 22 personel görev aldı.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen Yıldırım (1-2-3-4-5-6-7-8) operasyonları kapsamında bugüne kadar toplam 38 terörist etkisiz hale getirildi, 22 iş birlikçi yakalandı, 80 mağara, sığınak ve depo imha edildi, çok sayıda silah, mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Açıklamada Yıldırım operasyonlarının, halkın desteğiyle inançlı ve kararlı bir şekilde başarıyla devam edeceği belirtildi.