Bingöl'de köy girişine dev Türk bayrağı asıldı

Bingöl'ün Yenibaşlar köyünün girişinde 6,5 metrelik Türk bayrağı, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katıldığı törenle göndere çekildi.

Bingöl'de köy girişine dev Türk bayrağı asıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl’ün Yenibaşlar köyünün girişinde 6,5 metrelik Türk bayrağı, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı törenle göndere çekildi.

Bingöl’ün Ilıcalar beldesine bağlı Yenibaşlar köyünde ikamet eden bir iş adamı tarafından yaptırılan 22 metre uzunluğundaki direğe 6,5 metrelik Türk bayrağının göndere çekilmesi dolasıyla tören düzenlendi. Köy meydanında düzenlenen törene Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven ve köylüler katıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesiyle başlayan törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "Değerli kardeşim bayrağında anlamı burada, bayrağın üzerindeki renk şehitlerimizin kanıdır, hilal bağımsızlığın sembolüdür, yıldız ise şehidimizin ta kendisidir. Dolayısıyla bayrağımız bizim için son derece değerlidir” dedi.

Türkiye’nin bütün unsurlarıyla tek bir millet olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Biz hep şunu söylüyoruz, bizler tek bir milletiz. Bunu söylerken bir ırktan bahsetmiyoruz, Türk’ü, Kürt’ü, Zaza’sı, Arap’ı, Çerkez’iyle bütün unsurlarıyla tek bir milletiz ve bizim tek bir bayrağımız var. Birden fazla bayrağımız yok, bu bayrak hepimizindir. Bu bayrak altında inşallah sonsuza kadar huzur içerisinde, birlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Dünyada bizlere yönelik, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yönelik tehditlere de hep birlikte göğsümüzü gerip engel olacağız. Yine bu milletin, bu bayrağın bir vatan oluşturduğunu görüyoruz. Tek vatan diyoruz, bizim bir tane vatanımız var. Hepimizin ortak vatanıdır ve bu vatan içerisinde yaşayarak, bu vatanı daha ileriye taşıyacağız. Tek devlet diyoruz, bizim ayrı ayrı devletlere ihtiyacımız yok. Paralel devletlere hiç ihtiyacımız yok. Bizim bir tane devletimiz var ve hepimiz bu devletin vatandaşlarıyız. Bu devleti daha güçlü kılmak durumdayız, bu devlet hepimizin devletidir. Bu devlet güçlendikçe, bu devlet dünyada çok daha iyi yerlere geldikçe, bizler de bu devletin vatandaşları olarak alnımız ak, başımız dik yaşamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Hiçbir şeyden korkmadıklarına vurgu yapan Yılmaz, "İstiklal şairimiz, şiirine korkma diye başlıyor. Bizi korkutmaya çalışıyorlar, bizi sindirmeye çalışıyorlar, çeşitli şekillerde baskı altında tutmaya çalışıyorlar ama bizler korkmayacağız. Dik duracağız ve geleceğimize, gençlerimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.