Bir kadın cinayeti daha! 'Gel beni kurtar'

İstanbul Kartal'da bir aile sağlığı merkezine silahla gelen bir şahıs, burada hemşire olarak görev yapan Ömür Erez'i silahla vurarak öldürdü.

Bir kadın cinayeti daha! 'Gel beni kurtar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay, Kartal’da Yunus Mahallesi Topselvi 10 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'nde saat 13.45 sıralarında yaşandı. Aile sağlık merkezine elinde silahla gelen Rahmi Uygun, iddiaya göre, burada çalışan Ömür Erez isimli hemşireyi silahla başından vurdu. Yaralı kadın olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Ömür Erez hayatını kaybetti.

Polis, olayın firari şüphelisi Rahmi Uygun'u yakalamak için çalışma başlattı. Öte yandan Rahmi Uygun'un kasten yaralama, tehdit, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, evrakta sahtecilik suçlarından kaydı olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Rahmi Uygun’un hemşire Ömür Erez’le daha önceden irtibat kurarak birlikte olmak istediği, Erez’in ise bu isteği reddettiği öğrenildi. Uygun’un bu süreçten sonra Erez’i rahatsız ettiği, bugün yaşan olayda da Uygun ile Erez’in sağlık merkezinde tartışması sonrası olayın gerçekleştiği bildirildi.

Mevlüt K. ve Nurdan Işıl H. adlı tanıkların ilk beyanlarına göre, maktulün Konya’da ikamet eden şüpheli ile 2 yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştığı, 1 yıl kadar görüştüğü, bu süre zarfında maktulün Konya iline birkaç kez gidip geldiği, ancak daha sonra ayrıldıkları, bundan sonra şüphelinin maktulü sık sık rahatsız ettiği, şüphelinin maktulle aralarında çıkan bir tartışmadan dolayı 19 Ocak günü Konya'dan İstanbul'a geldiği, olaydan önce maktulün tanık Mevlüt K.’yı arayarak "Bu Konyalı beni öldürecek, gel beni kurtar" dediği bilgisine ulaşıldı.

Şüpheli Rahmi Uygun’un aynı gün Bağcılar ilçesinde yakalandığı, olayda kullanıldığı değerlendirilen ruhsatsız 1 adet tabancanın da ele geçirildiği belirtildi. Şüphelinin ilk beyanında, "Olayı maktulün kendisinden sürekli para istediğini, toplamda kendisine 200 bin TL borç para verdiğini, borcunu istediğinde ise kendisine ödeme yapmadığı ve kendisini rencide edici şekilde davrandığından dolayı olayı gerçekleştirdiğini" beyan ettiği, şüphelinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabında olayla ilgili yaptığı paylaşımda, “Hemşire arkadaşımızın öldürülmesi olayında zanlı cinayetin işlendiği silahla yakalandı. Daha önce 20 suçtan kaydı olduğu, bir süre görüştüğü arkadaşımızı rahatsız ettiği belirtildi. Bu cinayette kurban bir kadın. Cinayetin yeri sağlık kurumu. İki yönüyle de suç, insanlık dışı” ifadelerini kullandı.