Boğaziçi soruşturmasında yeni detaylar

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolarla ilgili gözaltına alınan 17 kişiden yalnızca 2'sinin öğrenci olduğu tespit edildi. Şüphelilerden bazılarının da MLKP dahil terör örgütleriyle irtibatlı olduğu açıklandı.

Boğaziçi soruşturmasında yeni detaylar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul polisi, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen gösterilerde, 28 kişinin suç işlediğini tespit etti. Haklarında, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet ve görevli memura mukavemet suçlarından gözaltı kararı verildi.

13 ilçedeki 24 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 17 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden bazılarının terör örgütleriyle irtibatı tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı da aylık değerlendirme toplantısında konuştu. Çataklı, gözaltına alınan 17 kişiden sadece 2 kişi Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi. Aralarında MLKP dahil terör örgütleri ile irtibatı olan kişiler var” dedi.

Protestolar sırasında polise yönelik sloganlara da tepki gösteren Çataklı, “Bu kurumlar hepimizin kurumları bu devlet hepimizin bu polisler hepimizin bizi de çoluk çocuğumuzu da malımız da canımız da koruyacak olan bu polisler” ifadelerini kullandı.