Bu mutfak başka mutfak!

Yöresel ev yemeklerinin en lezzetlisini sunan Elaziz Mutfağı beğeni toplamaya devam ediyor.

Bu mutfak başka mutfak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ahmet Aytar Meydanı, Kent Eczanesi bitişiğinde açılan Elaziz Mutfağı, geniş menüsüyle her geçen gün yöresel yemek tercih edenleri mekânında ağırlıyor.

Elaziz Mutfağının yetkilisi Şenay Keke yaptığı açıklamada, şehrin önemli bir kültür değeri olan yöresel yemekleri en iyi şekilde sunmak ve yöresel yemeklerin tanıtılıp kültürel anlamda değerlerinin korunması adına çalışan ekibiyle her yeni güne heyecanla başladıklarını aktardı. Aynı zamanda Keke, yaptığı yöresel yemekleri sadece Elazığlılara değil, il dışından gelen misafirlere de en iyi şekilde sunma gayreti içerisinde olduğunu belirtti.

Şenay Keke; Yiyeceklerinde özellikle kaliteli malzeme kullandıklarını belirterek, Elaziz Mutfağının menüsünde, içli köfte, Harput köfte, etli dolma, gömbe çeşitleri, sırın, patila, bumbar, paça, zeytinyağlılar, unlu mamuller, ve tatlı çeşitleri (dolanger, taş ekmeği…)  gibi geniş yöresel tatların olduğunu belirterek, bunun yanı sıra günün her saatinde bulunabilecek yöresel yemek çeşitlerini ev ya da iş yerlerine de sipariş aldıklarını söyledi.