Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a hodri meydan

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ile yaşanan Doğu Akdeniz gerilimine değinerek, 'Yunanistan son zamanlarda (uzlaşma yönündeki) inisiyatiflere hayır diyerek diyalogtan yana olmadığını net şekilde gösterdi' dedi.

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a hodri meydan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kongo Cumhuriyeti Dışişleri, İşbirliği ve Yurtdışındaki Kongolular Bakanı Jean-Claude Gakosso ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Yunanistan diyalogtan yana olmadığını söyleyen Çavuşoğlu, bu durumda Avrupa ülkelerin de artık çok sıkıldığını belirtti.

"Yunanistan kendine güveniyorsa masaya otursun"

Yunanistan psikolojik üstünlüğünü kaybettiğini açıklayan Çavuşoğlu, "Yunanistan son zamanlarda (uzlaşma yönündeki) inisiyatiflere hayır diyerek diyalogtan yana olmadığını net şekilde gösterdi. Yunanistan kendine güveniyorsa masaya otursun. Haklı olduğunu herkesin önünde söylesin. Bizim de söyleyeceklerimiz var" dedi.

Doğu Akdeniz'deki tatbikatlarının NATO kuralları çerçevesinde yapıldığını sözlerine ekleyen Çavuşoğlu, ayrıca Kongo Cumhuriyetine FETÖ ile mücadelemizde verdikleri destek için teşekkür etti.