Çin'de gökyüzü kızıla boyandı! Paniğe neden oldu

Çin'de çekilen ve sosyal medyada hızla yayılan görüntüler dünya kamuoyunda büyük merak uyandırdı. Zhoushan kentinde kaydedilen görüntülerde gökyüzünün kızıla boyandığı görüldü.

Çin'de gökyüzü kızıla boyandı! Paniğe neden oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çin’in Zhejiang eyaletinin Zhoushan kentinde Cumartesi günü akşam saatlerinde gökyüzü kızıla boyandı. Kızıl gökyüzü görüntüsü sosyal medyada hızla yayılırken, olayın nedeni tartışmalara neden oldu. Gökyüzünün renginin değişmesi nedeniyle bölge sakinleri panik yaşarken, yetkililer açıklama yaptı.

150 MİLYONDAN FAZLA GÖRÜNTÜLENDİ

Kızıl gökyüzü görüntüleri Çin'in Twitter benzeri Sosyal Medya platformu Weibo'da 150 milyondan fazla görüntüleme alarak en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Söz konusu görüntüleri paylaşan Çinli kullanıcı videoya "Daha önce hiç böyle bir şey görmemiştim. Gökyüzünün kırmızıya dönebilmesi beni gerçekten şaşırtıyor" notunu düştü.

YETKİLİLERDEN NEFES ALDIRAN AÇIKLAMA

Zhoushan meteoroloji bürosundan yapılan açıklamada, gökyüzünün kızıla dönmesinin nedeninin ışık kırılması ve limandaki gemilerin ışığının yansıması olabileceği belirtildi. Meteoroloji bürosundan bir yetkili, olayın yaşandığı gün havanın sisli ve bulutlu olduğunu, ışığın alçak seviyedeki bulutlardan yansımış olabileceğini kaydetti.