Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yargılanıyorlardı, İşte aldıkları ceza

Katıldıkları bir programdaki söylemleri nedeniyle 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçundan yargılanan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar için ayrı ayrı 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten yargılanıyorlardı, İşte aldıkları ceza
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in devlet büyüklerine hakaret ettikleri gerekçesiyle yargılandıkları davanın 2. celsesi bugün görüldü.

Duruşmada hakkında zorla getirilme kararı çıkan Müjdat Gezen hakim karşısına çıktı. Duruşma sonrasında verilen savcılık mütaalasında sanıklar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar'ın bir televizyon programındaki söylemleri nedeniyle Cumhurbaşkanına alenen hakaret suçundan 4'er yıldan 8'er aya kadar hapisle cezalandırılmasını istendi.

HADDİNİ BİL HAKARET DEĞİLDİR

Duruşmaya önceki oturum katılmayan Müjdat Gezen davanın bugün görülen oturumu için adliyeye geldi. Gezen, Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. Müjdat Gezen'in savunması şöyle: "Ben kronik rahatsızlıklar yaşıyorum. 11 aydır rahatsızım. 'Haddini bil' demek hakaret olsaydı Cumhurbaşkanı söylemezdi. Ayrıca sözlükte'Haddini bil' kelimesi de hakaret olarak geçmemektedir. Değerini bilmek anlamına gelmektedir. Öncelikle beraatimi, mahkeme aksi kanaatte ise lehime olan tüm hükümlerin uygulanmasını talep ederim"

SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ HEDEF GÖSTERİLMEMİŞTİR

Daha önceki duruşmada savunma yapan Metin Akpınar şu ifadeleri kullanmıştı: "Ben benliğim, kimliğim, kişiliğim ve karakterimle Metin Akpınar olarak 80 yaşıma geldim. Bunun 60 senesi toplumun refahına ayrılmıştır. Katıldığım televizyon programında söylediğim sözler baskı altında olmadan, özgür irademle söylediğim sözlerdir. Ben o sözleri silah altında, zorla söylemedim. Gençliğimden itibaren yaşamımı sanata adadım. Bu programda da sanattan bahsettim. Ayrıca demokrasiden ve demokrasiye bizi götüren aşamalardan bahsettim. Doğrudan Cumhurbaşkanına yönelik, onu hedef alan bir söz söylemedim. O sözlerde Sayın Cumhurbaşkanımız hedef gösterilmemiştir, bir durum tespitidir"

Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Müjdat Gezen ise sağlık sorunlarını mazeret göstererek katılmamıştı.