Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un skandal ifadelerine, tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar: 

DEAŞ belasının en az zararla atlatılmasında Diyanet İşleri Başkanlığımızın büyük katkısı olmuştur. 

Bizzat şahit olduğumuz Ömer Döngeloğlu hocamızı ve koronavirüse kurban verdiğimiz tüm hocalarımızı rahmetle yad ediyorum. 

Devlet ve millet dayanışmasının sergilendiği sıkıntılı dönemleri diğer ülkelere göre daha kolay atlattık. 

KARADENİZ'DE TARİHİMİZİN EN BÜYÜK DOĞALGAZ REZERVİNİ KEŞFETTİK

Karadeniz'de tarihimizin en büyük doğal gaz rezervini keşfettik. Bu rezerv salgın günlerinde milletimize umut vermenin yanısıra daha büyük keşiflere olan inancımızı arttırdı. 

"Ayasofya'yı dualar, niyazlar, gözyaşları ile yeniden ibadete açtık"

AYASOFYA'YI DUALAR, NİYAZLAR, GÖZYAŞLARI İLE YENİDEN İBADETE AÇTIK

Ayasofya'yı dualar, niyazlar, gözyaşları ile yeniden ibadete açtık. Ayasofya'nın tekrar cami hüviyetine kavuşması milletimizin en büyük hayallerindendi. Ayasofya kararıyla Türkiye, bağımsızlığı üzerindeki bir gölgeyi kaldırmış, iradesine vurulan bir prangadan daha kurtulmuştur.

ÜLKEMİZİN DİNİ ÖZGÜRLÜKLER KONUSUNDA HİÇBİR KOMPLEKSİ OLMADIĞINI GÖSTERDİK

Açılışını yaptığımız Sümela Manastırı ile ülkemizin dini özgürlükler konusunda hiçbir kompleksi olmadığını göstermiş olduk. Türkiye dini hak ve özgürlükler konusunda örnek tavır sergilerken Batı'da tersi atmosfer var. 

AVRUPALI SİYASETÇİLER BAŞARISIZLIKLARINI PERDELEMEK İÇİN MÜSLÜMANLARA SALDIRIYOR

Bugün birçok Batı ülkesinde, ırkçılık ve İslam düşmanlığı bizzat devlet tarafından himaye edilmektedir. Irkçılık ve İslam düşmanlığıyla yüzleşmek yerine hedef saptıranlar, en büyük kötülüğü kendi toplumlarına yapmaktadır. Müslümanlara saldırmak Avrupalı siyasetçilerin başarısızlıklarını perdelemek için kullandıkları en önemli araçlardan biri haline gelmiştir.

MACRON'UN İFADELERİ AÇIK BİR PROVAKASYON

Macron'un Müslümanların yoğunlukta olduğu bir şehirde yaptığı 'İslam krizde' açıklaması, saygısızlıktan öte açık bir provokasyondur. Fransız Devlet Başkanı olarak 'İslam'ın yapılandırılması'ndan bahsetmesi hadsizliktir, edepsizliktir. Sen kimsin İslam'ın yapılandırılması diye bir ifadeyi ağzına alıyorsun?

MACRON CAHİLİ OLDUĞU MESELELERDE KONUŞURKEN DİKKAT ETMELİ

Devlet başkanları insanların kutsalları ile ilgili konularda söz söylerken kılı kırk yarmalıdır. Macron cahili olduğu meselelerde konuşurken dikkat etmeli. Sömürge valisi gibi değil sorumlu devlet adamı gibi davranmalı.