Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Roma'daki G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden görüştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşme, yaklaşık 1 saat 10 dakika sürdü.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI: 'İKİLİ İLİŞKİLER VE BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI'

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Biden ve Erdoğan görüşmesinin pozitif bir atmosferde gerçekleştiği, ikili ilişkiler ve bölgesel konuların ele alındığı Türkiye-ABD ilişkilerini daha güçlendirmek ve geliştirmek için müşterek irade beyanında bulunulduğu ve bu doğrultuda ortak bir mekanizma kurulması konusunda mutabık kalındığı ikili ticaret hacminin artırılması yönündeki ortak perspektif doğrultusunda karşılıklı olarak atılacak adımların müzakere edildiği ve NATO ittifakı ile stratejik ortaklık zeminine vurgu yapıldığı kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede iklim değişikliği konusunda karşılıklı olarak atılan adımlardan duyulan memnuniyet dile getirildi.

BEYAZ SARAY: NATO MİSYONUNA KATKILARDAN DOLAYI TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden'ın Afganistan'daki NATO misyonuna yaklaşık 20 yıldır yaptığı katkılardan dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiği belirtildi ."Biden, yapıcı ilişkileri sürdürme, işbirliği alanlarının genişletmesi ve anlaşmazlıkların etkin bir şekilde üstesinden gelme isteğinin altını çizdi" ifadeleri kullanıldı. "Liderler, Suriye'deki siyasi süreci, Afganlara insani yardımın ulaştırılmasını, Libya'daki seçimleri, Doğu Akdeniz'deki durumu ve Güney Kafkasya'daki diplomatik çabaları ele aldı" ifadelerine yer verildi.