Dede Köy'ün içme suyu sorunu çözülüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla Dede Köy'ün içme suyu sorunu çözülüyor.

Dede Köy'ün içme suyu sorunu çözülüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarla Dede Köy’ün içme suyu sorunu çözülüyor.

Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde yürüttüğü içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapı çalışmaları kapsamında Dede Köy’ün içme suyu sorununu da çözüme kavuştu. Ekipler Akçadağ İlçesi’nin Dede köy mahallesine yaklaşık 3,5 kilometrelik içme suyu hattı döşendiği belirtildi.

"100 haneye tek tek su götürüldü"

Akçadağ İlçesi Dedeköy Mahalle Muhtarı Vedat Tekbaş, içme suyu konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirterek, Malatya’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte MASKİ’nin sıkıntıyı en kısa sürede çözüldüğünü söyledi. Muhtar Tekbaş, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yapmış olduğu 100 konutlu köyümüzün içme suyu altyapısını Malatya Büyükşehir Belediyesi tamamladı. Şu anda yaklaşık 3,5 kilometrelik içme suyu şebekemiz yapıldı. Hidrofor binamızda yapılıyor, her evin abonesini götürdüler. 100 haneye tek tek su götürdüler çok güzel iş oldu. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır beye ve MASKİ Genel Müdürü Dr.Özgür Özdemir’e teşekkür ediyorum, güzel bir hizmet gördü köyümüz içme suyu sorunumuz kalmadı” dedi.

"İçme suyu altyapı çalışmalarında sona yaklaştık”

Konu ile ilgili bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Akçadağ ilçesinin Dede köy Mahallesinde içme suyu altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirterek, "Tüm ilçelerimizin modern bir altyapıya kavuşması için çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Bu kapsamda Akçadağ ilçesinin Dedeköy mahallesine 3,5 kilometrelik içme suyu hattı çalışmasının yanı sıra 102 adet abone bağlantısı, 2 adet vana odası ve 1 adet 20 metre küplük içme suyu deposu çalışması gerçekleştiriyoruz. Dede köy mahallemiz de şuana kadar 3,5 kilometrelik içme suyu hattıyla beraber 102 adet abone bağlantısı ve 2 adet vana odası çalışmalarını tamamladık. İçme suyu depomuzun tamamlanmasıyla birlikte mahallemiz sağlam altyapıya kavuşmuş olacak" dedi.