Demirbağ'dan tepki çeken açıklama

Yaptığı açıklama ve değerlendirmelerle sık sık kamuoyundan tepki alan AK Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, 'kan testi' açıklamasından sonra yeni bir tartışmanın daha kapısını araladı.

Demirbağ'dan tepki çeken açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak 2021 tarihinde yaşanan depremin sebep ve sonuçlarını tüm yönleri ile araştırmak, kamunun ve sivil toplum kuruluşlarını süreçte gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi almak, doğru ve eksik yapılan işlemler ile TOKİ tarafından yapılan konutların vatandaştaki memnuniyet derecesini öğrenip yeni politikalara referans olarak sunma amacıyla ilimize gelen TBMM Deprem Komisyonu, ilimizdeki çalışmalarını tamamladı.

Heyet, ilimizdeki izlenim ve vatandaşın görüşlerini bir rapor halinde düzenleyerek meclis eve ilgili bakanlıklara sunacak.

Deprem Komisyonu ile görüşmek amacıyla valilik önünde bekleyen vatandaşlarla görüşen ilimiz AK Parti milletvekili Zülfü Demirbağ’ın vatandaşlara hitaben ifade ettiği cümleler tepki topladı:

İşte o konuşma:

“Komisyonun Elazığ’a gelmesinin amacı; bir sene önce burada deprem olmuş. Elazığ’da ne gibi sıkıntılar yaşanmış. Bunları önerelim, İstanbul’da veya başka bir ilde deprem meydana geldiği zaman aynı sıkıntıları yaşamamak için tedbir almak. Yoksa Elazığ’daki sizin sorununuzu çözmeye gelmemiş”

Demirbağ’ın depremzedelere olan bu beyanı ve tavrı soğuk duş etkisi yarattı.

Oysa komisyonun tek görevi deprem sürecindeki çalışmaları raporlaştırıp olası bir depremde buna göre çalışma yapmak değildi. Komisyon, vatandaş için TOKİ tarafından yapılan konutlarla ilgili de rapor hazırlayıp meclise sunacaktı. Halkın hizmetlere bakış açsı ve memnuniyet oranları yanında eleştiri alan yönler de rapora girecekti ki bundan sonra aynı hatalar tekrar etmesin.

Bu gerçeği ve komisyonun görevini unutan Demirbağ, komisyonu sadece gözlem yapıp şehirden ayrılan bir heyet olarak gördü ve halkımızın umutlarını da boşa çıkardı.