Demirbağ noktayı koydu: 'Gaflet'

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ'da Belediyeler tarafından çeşitli projeler kapsamında gri pasaportla yurtdışına gönderilen ve geri dönmeyen kişiler hakkında Sözcü Gazetesi'ne değerlendirmelerde bulundu.

Demirbağ noktayı koydu: 'Gaflet'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi'nin ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmesi' için Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmediğinin ortaya çıkmasının ardından Elazığ'da da çeşitli projeler ile Arıcak, Baskil ve Akçakiraz Belediyeleri tarafından Almanya'ya gönderilen kişilerin olduğu ortaya çıkmıştı.

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, yaptığı açıklamada Almanya'ya gönderdikleri 20 kişiden sadece 3'ünün geri döndüğünü söylemişti. 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Malatya'dan sonra Elazığ'da da Belediyeler tarafından ortaya çıkan olayı Sözcü Gazetesine değerlendirdi.

"GAFLETTİR"

Yaşanan olayın bir gaflet olduğunu ifade eden Demirbağ, “Belediyeler aracılığıyla dernek üyelerine gri pasaport alınması sağlanarak yurtdışına gönderilmesi konusunda bir imkan sağlanmış ve belediyeler bir oyuna gelmişse bir gaflettir bu.  Çünkü 8 buçuk yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bürokratlık yaptık. İstanbul gibi Yunanistan'dan nüfusu kadar olan bir ilde kültür gezilerimiz oldu, fuarlara katıldı ama belediye personeli ve ya kendi ilçesinden birileri proje yapar ve kendi insanları yurtdışına gider döner gelir. Ama belediyeler bu işi organize etmiş ya da oyuna getirilmişse bunu bir gaflet olarak değerlendiririm. Ama bu olayın içerisinde kim ya da kimler var, ya da bir oyuna mı gelmişler bunu bilecek olan belediye başkanlarıdır” diye konuştu.

"BAKANLIK GEREKLİ İNCELEMEYİ YAPAR"

İçişleri Bakanlığı tarafından gerekli araştırılmaların yapılacağını vurgulayan Demirbağ, “Onlar adına bunu böyle yapmışlar şunu şöyle yapmışlar dersem bu afaki bir açıklama olur ve bu arkadaşları zan altında bırakmış olurum. Eğer bu işi dışarıdan birileri organize etmişse ve belediyeler bu oyuna gelmişse az önce söylediğim gibi gaflettir bu.  Bu olayda a şahsı veya b şahsı kim olursa olsun işin içerisine para, menfaat girmişse hangi kademede olursa olsun bunu organize eden belediye başkanlarını bu oyuna alet edenler mi var araştırılmalı.  Neticede bu olayın içyüzünü bilen belediye başkanları. İçişleri Bakanlığı bu konuda gerekli incelemeyi de yapar gereken adımı da atar zaten” ifadelerini kullandı.