Depremin ardından 5. gün

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk depremin 5. gününün ardından Elazığ Valiliğinde basın toplantısı düzenledi.

Depremin ardından 5. gün
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İŞTE BAKANLARIN AÇIKLADIĞI KONU BAŞLIKLARI:

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremzedelere yapılan yardımlar için, "Bütün milletim rahat olsun buraya gelen bütün yardımlar ve bağışlar itina ve hakkaniyet örgütü içerisinde dağıtıldı" dedi.

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'da okulların 17 Şubat'ta açılacağını ve il genelinde depremden etkilenen 10 okulun da yıkılacağını bildirdi.

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Toplam 72 milyon TL yardım bir yardım toplantı."

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Malatya ve Elazığ için Kızılay'a gelen bağış toplamı 27,5 milyon lira, AFAD'a gelen bağış toplamı 72 milyon toplam lira."

- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Elazığ ve Malatya'da 23 bin 286 çadır, 52 bin 658 battaniye, 19 bin 568 yatak dağıttık."

-  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bugüne kadar toplam bin 500’e yakın haneyi ziyaret ettik, 5 bin 500’e yakın vatandaşımızla da birebir görüşme yaptık" dedi.

- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Dün aldığımız bir kararla Elazığ ve Malatya’da işsizlik ödeneği ödemelerini öne çekmiş durumdayız. Bu ödemeleri 31 Ocak tarihinde gerçekleştireceğiz. 1 hafta öne almış olduk" dedi.