Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

İl Müftüsü Selami Aydın Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an Kursları arası Erkekler kategorisinde Altınçevre Yatılı Erkek Kuran Kursu öğrencileri Hafızlık Bölge birincisi olan Hafız Abdullah Üçer ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışmalarında Bölge birincisi olan Halil Adal Çakar'ı kabul etti.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı desteğiyle başarılı olan öğrenciler ve eğitmenlere Müftü Aydın tarafından altın takdim edildi.

İl Müftüsü Selami Aydın “Elazığ’da hafızlık müessesi geçmişten günümüze güçlü bir geleneğe sahiptir. Bize düşen ise çıtayı daha yükseklere çekerek Kur’an hizmetindeki hafız sayımızı arttırmaktır. Bu çerçevede İl Müftülüğü olarak tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz.
Peygamber Efendimiz; "Sizin en hayırlınız Kur´an´ı öğrenen ve öğretendir." buyurmuştur. Dolayısıyla yavrularımızın yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberlemesi ve hocalarımızın da ilahi kelamın ezberletilmesindeki emeği bu hadis-i şerifte belirtildiği üzere “en hayırlılar” kervanına katılmaktır.

Bölge birincisi olan öğrencilerimizi, Altınçevre Yatılı Erkek Kur’an Kursu Yöneticisi Yusuf Yazar’ı, Öğretmenlerimizi ve ailesini tebrik ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.