Dikey bahçelerle şehre yepyeni renk

Elazığ Belediyesi'nin kent estetiğine değer katacak projeleri arasında yer alan Dikey Bahçe Uygulamaları Projesi çalışmalarına başlandı.

Dikey bahçelerle şehre yepyeni renk
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın çevresel yatırımlara ilişkin seçim vaatleri arasında yer alan dikey bahçe uygulamaları için çalışmalara start verildi. Uygulamayla şehir yaşamının getirisi olan soğuk betonerme duvarlar, farklı renk tonlarıyla görsel zenginlik kazanıyor.

Modern kent yaşamına yepyeni bir boyut kazandıran, ‘yaşayan duvarlar’ olarak tanımlanan ve özellikle son yıllarda trend haline gelen dikey bahçe uygulaması ile şehrin farklı noktalarında yepyeni cazibe alanları oluşturuluyor. Uygulamayla bitkiler, dikey düzlemde oluşturulan sistemde, topraksız, otomatik sulama ve gübreleme sistemi ile entegre edilerek yeşil alanlar oluşturuluyor.

Başta tarihi Harput Mahallesi olmak üzere şehrin farklı noktalarında uygulama çalışmalarının başladığını ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Elazığ’ımıza her alanda cazibe kazandırmak adına ekiplerimizle yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Dikey bahçe uygulamaları ile kent estetiğini ön plana çıkaracağız, şehrimizin güzelliğini daha belirgin hale getireceğiz. Başta Harput Mahallemiz olmak üzere şehrin farklı noktalarında dikey bahçe panoları ve çiçek şelaleleri yapımına başlandı. Şehrimizin farklı noktalarındaki duvar ve yol kenarları dikey bahçe uygulamalarıyla yepyeni bir görsel zenginlik kazanacak.” dedi.