DİSKİ Sur'un içme suyu hattını yeniledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur ilçesinin Turistik, İnönü ve Melikahmet caddelerinin kesiştiği noktada yer alan çelik boru hattının değiştirilmesi ve vana montaj çalışmasının da tamamlanması ile Sur İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Yapım İşini tamamladı.

DİSKİ Sur'un içme suyu hattını yeniledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Sur ilçesinin Turistik, İnönü ve Melikahmet caddelerinin kesiştiği noktada yer alan çelik boru hattının değiştirilmesi ve vana montaj çalışmasının da tamamlanması ile “Sur İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Yapım İşi”ni tamamladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası’nın ortak projesi olan “Sur İlçesi İçme Suyu, Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekesi Yapım İşi” kapsamında başlatılan içme suyu şebekesinin yenilenmesi çalışması tamamlandı. Çalışma son olarak Sur ilçesinin Melikahmet Caddesi’ndeki içme suyu şebekesi döşenmesi çalışmalarıyla sürüyordu. Çalışmanın son aşamasında Sur ilçesinin ana şebeke borusu olan 600 mm çapındaki çelik boru hattı değiştirildi, 500 mm ve 400 mm çaplarındaki iki adet vananın montaj çalışması yapıldı. Söz konusu ana hat tarihi Turistik, İnönü ve Melikahmet caddelerinin kesiştiği noktada yer alıyordu. Çalışma nedeniyle bölgede 24 saatlik zorunlu su kesintisi de uygulandı. Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri olumsuz hava koşullarına rağmen gece gündüz çalışarak işi tamamladı ve vatandaşların mağdur olmasının önüne geçti.

“Vatandaşlarımıza teşekkür ederiz”

DİSKİ Genel Müdürlüğü konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve vatandaşların zorunlu su kesintisinden dolayı gösterdiği sabırdan dolayı teşekkür etti. Açıklamada, “Sur ilçemiz tarihi özelliğine yakışır bir şekilde sağlıklı bir altyapıya kavuşmuş, böylelikle altyapı geleceği güvence altına alınmıştır. Vatandaşlarımıza gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ederiz. Diğer yandan yağmura rağmen durmadan çalışan ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gecesini gündüzüne katan emekçi personelimize teşekkür ederiz” denildi.