Diyarbakır'da terör örgütüne ağır darbe

Diyarbakır'da yapılan operasyonda, 83 farklı noktada 9 milyon 187 bin kök Hint keneviri ile araziye gizlenmiş 1 ton 183 kilogram esrar ele geçirildi.

Diyarbakır'da terör örgütüne ağır darbe
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca Lice ilçesi Yalaza, Ortaç ve Esenli köyleri kırsalında gerçekleştirilen Şehit Jandarma Er Zeynettin Özalp narko-terörizmle mücadele operasyonu, başarıyla tamamlandı.

Operasyonda 83 farklı noktada 9 milyon 187 bin kök kenevir bitkisi, arazide kayalık alan ve çalılar arasına gizlenmiş poşetler ve çuvallar içerisinde 1 ton 183 kilogram esrar, kenevir bitkilerini sulamak maksadıyla tarlaların içerisinde kurulu şekilde tespit edilen 11 bin 45 metre uzunluğundaki su hortumu, borusu, 8 adet su motoru ve 1 adet su pompası ele geçirildi.

Esrar muhafaza altına alınırken, kenevir bitkileri numune alınmasının ardından diğer malzemeler ile birlikte yerinde imha edildi.

OPERASYONLAR SÜRECEK

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması maksadıyla terör ve narko-terörle mücadele operasyonlarına artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir.” denildi.