Diyarbakır'da 8 Mart'ta kadınlara ücretsiz ulaşım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara ücretsiz ulaşım hizmeti verecek.

Diyarbakır'da 8 Mart'ta kadınlara ücretsiz ulaşım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara ücretsiz ulaşım hizmeti verecek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın talimatıyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara belediyeye ait toplu taşıma araçları ücretsiz ulaşım hizmeti verecek. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde belediyeye ait toplu taşıma araçlarının tamamı kadınlara ücretsiz ulaşım hizmeti vereceğini bildirdi. Açıklamada, belediyeye ait toplu taşıma araçlarının ilçelerde de kadınlara ücretsiz hizmet vereceği belirtildi.

Atilla,8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj da yayımladı. Ülkede, kadınların, yaşamın her alanında başarılara imza attığını ve atmaya devam ettiğini belirten Başkan Atilla, “Kadınlar, sadece bir anne değil; doktor, mühendis, öğretmen gibi meslekler başta olmak üzere çalışma yaşamı içinde yer alarak ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde büyük roller üstlenmiştir. Ülkemizde kadınların hemen hemen her alanda emekleri vardır” dedi.

Kadınların mutlu olmadığı ve dışlandığı bir ülkenin hiçbir zaman ilerleyemeyeceğine dikkat çeken Başkan Atilla, “Bizler, cenneti annelerin ayağının altına seren bir dinin mensupları, hem yönetimde hem de aile içerisindeki vakur duruşuyla örnek teşkil eden Hayme Anaların, yeri geldiğinde İstiklal Mücadelemizde eşsiz kahramanlıklar gösteren Nene Hatunlar’ın ve Kara Fatmalar’ın torunlarıyız. Kendi kadim kültür ve medeniyetimizi, yaşadığımız zamanı, sahip olduğumuz bu yüce mirasın, incelik ve feraseti çerçevesinde tefekkür ediyoruz. Kadın erkek fırsat eşitliğinin pekiştirildiği ülkemiz ve Diyarbakır kadınlarının, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.