Doğuda kar ve buzlanma düşmeye bağlı kırık vakalarını artırdı

Elazığ, Diyarbakır ve Şırnak'ta son 10 günde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle düşerek yaralanan 507 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

Doğuda kar ve buzlanma düşmeye bağlı kırık vakalarını artırdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı, beraberinde getirdiği buzlanma nedeniyle ciddi yaralanma ve sakatlanmalara da yol açıyor.

Etkili olan soğuk ve karlı havanın ardından yollarda meydana gelen buzlanma nedeniyle, çok sayıda kişi düşme sonucu meydana gelen kırıklarla hastanelere başvurdu.

Elazığ, Diyarbakır ve Şırnak'ta 10 günde düşerek yaralanan ve tedavi altına alınanların sayısı 507 olarak kayıtlara geçti.

Haber

''YOĞUN BAKIMDA YATAN HASTALAR VAR''

Düşmeye bağlı yaralanma nedeniyle 220 kişinin hastanelere kaldırıldığı Elazığ'da, Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Yılmaz, AA muhabirine, il genelinde karda kayarak düşen hastalar nedeniyle acil serviste yoğunluk oluştuğunu söyledi.

"Bu yağışlar, kalça kırığı, çok ciddi kemik kırıkları ya da kara travması gibi çok ciddi problemlere sebep olmaktadır." diyen Yılmaz, soğuk ve karlı hava devam ettiği sürece vatandaşlara dikkatli olmaları önerisinde bulundu.

Haber

Yılmaz, vatandaşlara mümkün oldukça dışarı çıkmamaları tavsiyesinde bulunarak, "Dışarı çıkılacaksa da uygun ayakkabı ve kıyafetler giyerek dikkatli olmalarını öneriyoruz. Çünkü basit bir düşme gibi görünse de özellikle belli bir yaştan sonra ciddi kemik kırıkları ya da kafa travmasına sebep olabiliyor. Bunlar içerisinde çok ciddi olup yoğun bakımda yatan, acil cerrahiye giden ya da çoğunlukla ortopedi kliniği tarafından değerlendirilen hastalar oldu." dedi.

Her yaştan hastanın geldiğini aktaran Yılmaz, "Küçük çocuklar da ileri yaşta olanlar da var. İleri yaştakiler için çok ciddi problemlere sebep oluyor." ifadelerini kullandı.

Haber

''ÇÖP ATARKEN DÜŞTÜM KALÇAM KIRILDI''

Keban ilçesinde düşme sonucu kalçası kırılan ve ortopedi servisinde tedavisi süren Abdullah Coşkun, yoğun kar nedeniyle evinin yolunun dahi ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, bu nedenle komşuların yardımıyla ambulansa ulaştığını aktardı.

Coşkun, "Çöp atarken sırt üstü düştüm. O sırada komşum olmasaydı soğuktan donacaktım. Tedavim sürüyor. Allah kimsenin başına vermesin." diye konuştu.

70 yaşındaki Kibar Sağlam da düştüğünü ve bacağının kırıldığını anlatarak, "Ameliyat olacağım. Ağrım çok var. Yerimden kımıldayamıyorum." ifadelerini kullandı.

Haber