Doruk Anaokulu Tunceli'de şube açıyor

Özel Doruk Anaokulu Müdürü Canan Yıldırım, haber sitemize özel açıklamalarda bulundu.

Doruk Anaokulu Tunceli'de şube açıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşte Özel Doruk Anaokulu Müdürü Canan Yıldırım’la, gerçekleştirildiğimiz röportaj…

Elazığ’da doruk denince akla okul öncesi eğitim geliyor. 2 şubenizle Elazığ’a hizmet verirken 3.şubenizi Tunceli de açacağınızı duyurdunuz.  Tunceli ilini seçmenizin özel bir sebebi var mı?

Canan Yıldırım; “Öncelikle Elazığ da böyle bir algı oluşturduğumuz için çok mutluyuz.  Ancak hiçbir başarı tesadüf değildir sözünü hatırlayarak bugünlere eğitime ve çocuklara gönül vermiş özenle seçilmiş personellerimiz, ilgili velilerimiz ve her anlamda bizi gururlandıran öğrencilerimizle birlikte geldik. Tunceli’yi seçmemizin özel bir sebebi var evet. Ülke olarak Tunceli’nin eğitim ne kadar önem verdiğini biliyoruz.  Artık neredeyse her yıl önemli sınavlarda derece yapan bir çocuk Tunceli ilinden çıkıyor.

Hatta önemli bir bilgiyi paylaşmak istiyorum TUİK sonuçlarına göre; Okul öncesi eğitimde net okullaşma oranı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi yerleştirmeye esas puan ortalaması, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puan ortalaması, fakülte ve yüksekokul mezunlarının oranı, kamunun eğitim hizmetlerinden memnuniyet oranı gibi 5 gösterge sonucu araştırıldığında eğitimde 1. Tunceli olarak açıklandı.

EĞİTİME BU KADAR ÖNEM VEREN BİR ŞEHRE BU HİZMETİ SUNMAK BİZİ ÇOK MUTLU EDECEKTİR.

Açılacağımızı duyurduğumuzdan itibaren gerek Tunceli’de yaşayan memur kesim gerekse Tunceli halkının ilgisi ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bize gösterdi.

Peki Tunceli’de kaç yaş aralıklarına hizmet vereceksiniz? Ve eğitim kurumunuz hakkında bilgi verebilir misiniz…

Yıldırım: “2 ile 6 yaş arası öğrencilerimize. Son zamanlarda yaşanan olumsuz olaylar karşısında en önemsediğimiz nokta GÜVENLİK .

Çocuklarımızın güvenli ve sağlıklı bir ortamda mutlu olmaları bizim için her şeyden daha önemli. Daha sonra çocukların kendilerini tanımaları ve ailelerin çocuklarını daha iyi tanımalarına yardımcı olmak. Grupla derslerimiz ve bireysel yapılan görüşmeler sonucu çocukların kendilerini daha iyi tanıyıp neler istediklerini bilen çocuklar yetiştirip ve bu konuda aileleri de bilgilendirmek bizler için önemli.

Kişisel ve zihinsel gelişimin %80 inin oluştuğu bu dönemde akademik ve sosyal olarak çocuğu mutlu bir şekilde donanımlı yetiştirmek bizim hedeflerimizdendir.

Bu kapsamda branş derslerine çok önem veriyor çocukların yaş gruplarına göre satranç, İngilizce, psikodrama, jimnastik, halk oyunları, modern dans, müzik, akıl oyunları, çocuğu tanıma ve değerlendirme gibi alanında uzman öğretmenlerin girdiği derslerle çocuklarımızı çok yönlü geliştirmeye Tunceli’deki şubemizde de  özen göstereceğiz” dedi.