Duyarlı emlakçı ev sahiplerine seslendi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 deprem sonrası binlerce evde hasar meydana geldi. Şehirde 700 ile 1500 TL arasında olan kira fiyatları 2 ile 3 bin TL'ye çıktı.

Duyarlı emlakçı ev sahiplerine seslendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da, 6.8 büyüklüğündeki depremde birçok bina yıkıldı ve birçok binaya ise ağır ve orta hasarlı raporu verildi. Depremzedeler çadır kentlerde, okullarda, spor salonlarında, camilerde ve misafirhanelerde konaklıyor.

 

DEPREM SONRASI EV SAHİPLERİ KİRALARI YÜKSELTTİ

Depremin ardından evlerinde hasar olan vatandaşlar, kiralık ev arayışına girdi. Ancak ev sahipleri kiraları iki katı oranında arttırdı. Şehirde 700 ile 1500 TL arasında olan kira fiyatları 2 ile 3 bin TL’ye çıktı. Depremde evleri hasar gören depremzedeler, fırsatçılar yüzünden soğuk kış gününde mağdur oldu.

ELAZIĞ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI KİRA FİYATI ARTIŞINA KARŞI ARAŞTIRMA VE SORUŞTURMA BAŞLATTI  

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, deprem sonrasında ev kiralarında fahiş miktarda artış olması ile ilgili araştırma ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.  

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "24.01.2020 tarihinde ilimizde meydana gelen deprem sonrasında evlerinde hasar olan vatandaşlarımızın kiralık ev arayışına girdiği, ancak ev kiralarında fahiş miktarda artış olduğu yönünde basına yansıyan haberler üzerine ilgililer hakkında 6502 Sayılı Yasa ve yasal mevzuat kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen araştırma ve soruşturmaya başlanmış olup, kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

EMLAKÇIDAN ALKIŞLANACAK DAVRANIŞ

6.8’lik deprem sonrası şehirde artan kira fiyatlarına Emir Emlak yetkilisi Mehmet Bak tepki gösterdi.

Bak, şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle ben Elazığ’ımıza çok geçmiş olsun diliyorum. Büyük bir felaket atlattık. Deprem sonrası şehirde kira fiyatlarının arttırıldığı yönünde haberler var. Şu an bu anlamda bize yansıyan herhangi bir şey yok. Bizim müşterilerimizde çok şükür ki fırsatçılık yapan olmadı. Ben buradan ev sahiplerine sesleniyorum. Evlerini kiraya vermek isteyenlerden ve kiraya vereceğimiz depremzedelerden herhangi bir ücret talep etmeden gelin vatandaşlarımıza yardımcı olalım diyorum. Bugün depremzedelerimizin yanında olma günüdür. Onlara yardımcı olalım. Onların başına gelen yarın hepimizin başına gelebilir.” şeklinde konuştu.