Ekmek fiyatları Ankara'da indirildi, Elazığ'da neden indirilmiyor?

Elazığ'da vatandaşlar, ekmek fiyatlarının eski tarife üzerinden devam etmesini istiyor.

Ekmek fiyatları Ankara'da indirildi, Elazığ'da neden indirilmiyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dolar kurunda ki değişiklik gerekçe gösterilerek birçok sektörde fiyatlar değişirken, Ankara Valiliği, ekmek fiyat tarifesinin değiştirilmesine ilişkin alınan kararın iptal olduğunu ve fiyatların eski tarife üzerinden devamına karar verildiğini bildirdi. Elazığ’da da 1 lira olan ekmeğin 1,25 çıkması ve fiyatın değişmemesi tepkilere neden oldu.

Ticaret Bakanlığı ekmek fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada: “Bakanlığımız, Ankara ilinde tarifenin 200 gram ekmeğin fiyatı azami 1 lira olacak şekilde uygulanmasına ilişkin görüş belirtmiş olup, ekmeğin 1 liranın üzerinde satılmasına Bakanlığımızca uygun görüş verilmemiştir." Şeklinde görüşlere yer verirken, ekmeğin Elazığ’da da tekrar 1 liradan satılması adına herhangi bir adım atılmaması vatandaşın tepkisine neden oldu.

Dolar’ın zaman zaman 6 liranın altına kadar düşmesine karşın ve Ankara’da fiyatların yeniden 1 lira olmasına karar verildiğini hatırlatan vatandaşlar Elazığ’da da ekmek fiyatlarının 1 lira olmasını istiyor ve bu konuda yetkililerin harekete geçmesini bekliyorlar.