Elazığ 112'de asılsız ihbarlar artışta

Elazığ 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2024 yılı başından itibaren gelen 307 bin çağrının yüzde 69'u asılsız çıktı. Vatandaşlar su arızası ve hastane randevusu gibi konular için merkezi meşgul ediyor.

Elazığ 112'de asılsız ihbarlar artışta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ 112 Acil Çağrı Merkezi, 1 Ocak 2024'ten bu yana toplam 307 bin çağrı aldı. Ancak bu çağrıların yüzde 69'u vakaya dönüşmeyerek gereksiz çağrı olarak kayıtlara geçti.

Merkezin müdürü Ahmet Erdem, "Bu 307 bin çağrının yüzde 69'u asılsız çağrı olurken geriye kalan yüzde 35'i vakaya dönüşen çağrıdır. Asılsız çağrı oranları bizlere bayağı zorluyor. Bu konuda vatandaşlarımızı tekrardan uyarmak istiyoruz," dedi.

Erdem, özellikle çocukların ellerine telefon verilmemesi ve gereksiz yere aramaların önlenmesi gerektiğini vurguladı. "Çünkü o an daha büyük olaylar yaşanabiliyor. Biz burada saniyelerle yarışıyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz," diye ekledi.

Merkez, su arızası ve hastane randevusu gibi konular için arayanlardan dolayı da sık sık meşgul oluyor.

Gereksiz aramaların acil durum hizmetlerini aksattığını belirten Erdem, "112’yi ne kadar meşgul ederlerse bizim için o kadar kötü oluyor," dedi.

Asılsız çağrılar nedeniyle bir kişiye Kabahatler Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulandı.