Elazığ Belediyesi Gençlik Meclisi kuruldu

Elazığ Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Emre Burak Kürüm, Elazığ Belediyesi bünyesinde oluşturulan gençlik meclisi çalışmalarının başladığını söyledi.

Elazığ Belediyesi Gençlik Meclisi kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu meclis sayesinde Elazığlı gençlerin gerekli yerlerde söz sahibi olabileceğini aktaran Kürüm, Bu kapsamda yapılacak projelerde yer almak isteyen gençlerin kendilerine müracaat etmeleri gerektiğini ifade etti.

Gençlere kendini ıspatlama şansı veren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür eden Kürüm, Şunları söyledi:

“Gençlik Meclisi adına başvurularımızı internet sitemizden ekim ayı içerisinde başlattık.  Kasım ayı sonuna kadar başvurularımızı devam ettirdik.  Başvurularda bizimle beraber olmak isteyen arkadaşlarımıza gençlik meclisi kavramının neler ifade ettiğini, gençlik meclisinden beklentilerini ve gençlik ile ilgili projelerini, fikirlerini beyan etmelerini istedik. Başvurular bittiğinde ise bizleri mutlu eden 300 katılım sayısına ve başvuran arkadaşlarımızın kaliteli fikirleriyle karşılaştık Gençlik Meclisi içerisinde yer alması için 10 Aralık itibari ile mülakatlarımızı başlattık.”

Mülakatlar sonucu alanında profesyonel gençler ile çalışmalara başlayacaklarını dile getiren Kürüm, şöyle devam etti:

“Çalışmalarımızın daha etkin, verimli, şehrimize tam anlamıyla genç gelişim katması ve meclis içerisinde yer alacak gönüllü arkadaşların gençlik Meclisi bünyesinde yürütülecek çalışmalarla gençlerin birlikte yönetim becerilerini geliştirmek, şehre ve gençliğe dair sorunların çözümüne katkı sağlamak ve gençlerin gelişimlerine değer katan aktivitelerle katılımcı bir gençlik oluşturmak için çeşitli komisyonlar oluşturduk. Gençlik Meclisi Komisyonlarımız; Çevre ve Kent Sorunları Komisyonu, Eğitim ve Öğrenci Sorunları Komisyonu, Kültür, Sanat ve Turizm Komisyonu, Gençlik ve Spor Komisyonu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Komisyonu, AR-GE Bilim ve Teknoloji Komisyonu ile Medya, Tanıtım ve Organizasyon Komisyonu, Göç ve Uyum Komisyonu, Gençlik Projeleri Komisyonu olmak üzere dokuz ayrı kolda faaliyet gösterecek.”