Elazığ Belediyesi kurumsal web sitesini yeniledi

Elazığ Belediyesi, elazig.bel.tr adresinden hizmet veren kurumsal web sitesini ve yazılım altyapısını yenileyerek, yeni arayüzüyle Elazığlı vatandaşların karşısına çıktı.

Elazığ Belediyesi kurumsal web sitesini yeniledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

8 Eylül Salı günü tamamen yenilenen arayüzü ile okurlarını karşılayan web sitesi, kullanıcı dostu, şık ve sade tasarım anlayışı ile dikkat çekiyor. Yeni yazılım teknolojilerinin kullanıldığı ve Elazığ Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Ali Dursun Er'in öncülüğünde ve koordinesinde geliştirilen Elazığ Belediyesi kurumsal web sitesinde, tüm tasarım unsurları, gerekli her türlü içeriği kullanıcıya en kısa sürede sunmak üzerine geliştirilmiş.

Kullanıcıyı erişmek istediği işlem ya da hizmete en kısa sürede ve yormadan ulaştırmayı başaran Elazığ Belediyesi yeni web sitesi, modüler yapısı, karmaşıklıktan uzak, hiyerarşik menü yapısı ve sayfa düzeni ile site ziyaretçilerine, rahat bir kullanım deneyimi sunuyor. Tüm sayfalarında fullpage, yani tam sayfa görünüm modelinin uygulandığı elazig.bel.tr sitesinde, boş beyaz alanları görmek neredeyse imkansız. Bu da her sayfanın daha anlaşılır ve net formlarda sunulmasını ve kullanıcı haber içeriği veya makale gibi sayfaları okurken bile menü ve hızlı işlemler alanlarının ekranda sabit kalmasını sağlıyor. İçerik sayfaları arasında gezinirken, diğer içeriklere geçişleri kolaylaştırmak amacıyla dinamik navigasyon butonlarıyla donatılan yeni tasarımda, sayfalar arasında dolaşırken kaybolmuyor ve dilediğiniz içeriğe çok az tıklama yaparak ulaşabiliyorsunuz. Esnek tasarım modelinin uygulandığı yeni elazig.bel.tr, cep telefonundan tablete, dizüstü bilgisayardan masaüstü bilgisayara kadar tüm cihazlarla uyumlu çalışıyor.

Elazığ Belediyesi'nin yeni web tasarımını ve yazılım altyapısını, 14 yıl önce Elazığ'dan hizmet vermeye başlayan ve Elazığlı yazılımcıların geliştirdiği birçok yazılım ile Türkiye genelindeki 600'den fazla kurum, belediye, dernek ve haber sitesine hizmet sunan Medya İnternet Yazılım ve Telekomünikasyon Hizmetleri geliştirdi. Tasarımı telif hakları ile korunan yeni web sitesi tema arayüzü, Elazığ Belediyesi'ne özel olarak üretildi ve sadece tema arayüz çalışmaları 2 aylık bir çalışma sürecinde tamamlandı. Yine Elazığ Belediyesi'nin ihtiyaçlarına göre özel olarak geliştirilen miPanel altyapılı içerik yönetim sistemi, native yapısı, MongoDB ve MySQL'in birlikte kullanıldığı stabil işleyişi ile dijital dünyadaki tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek yeterlilikte geliştirildi.

Elazığ Belediyesi kurumsal web sitesinin yeni mimarı olan Medya İnternet firması, Elazığ'ın ilk haber sitesini kuran ve 14 yıllık hizmet sürecinde bugün bile Elazığ'daki birçok haber sitesinin tasarım ve yazılım hizmetlerini sağlayan güçlü, güvenilir ve ciddi bir bilişim firması olarak adından övgüyle söz ettiriyor.

Elazığ Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü, yenilenen web sitesinin geliştirilmeye devam ettiğini belirterek, birçok yeni modül ve online hizmetin elazig.bel.tr ile Elazığlılar'a ulaştırılacağını müjdeledi.