Elazığ'da 'Çocuk Hakları ve Çocuklarda Gelişim' paneli

Elazığ'da, 'Çocuk Hakları ve Çocuklarda Gelişim' konulu panel düzenlendi.

Elazığ'da 'Çocuk Hakları ve Çocuklarda Gelişim' paneli
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Sahne Sanatları ve Sanatçılar Derneği tarafından yürütülen "Bugünün Çocukları yarının büyükleridir" projesi kapsamında Belediye Kültür ve Kongre Merkezi'nde panel gerçekleştirildi.

Proje Koordinatörü Oğuzhan Denizol, panel öncesi yaptığı konuşmada, amaçlarının çocukların cinsel ve ticari sömürüden korunması, çocuklarda doğru eğitim modelleri, çocukların hukuki hakları, çocuklarda kişisel gelişim, ekip ruhu ve çocuk psikolojisi gibi konularda aileleri bilgilendirmek olduğunu dile getirdi.

Ulaşmak istedikleri hedef kitlesinin aileler, koruyucu aileler, okul öncesi eğitmenleri, çocuk gelişim uzmanları, rehabilitasyon merkezi çalışanları olduğunu söyleyen Denizol, "Buradaki temennimiz, bugün çocuklarının yarının büyükleri olacağını unutmamak. Toplumun en önemli temel taşı olan çocuklara kendi hukuki haklarını da anlatarak, doğru eğitim şekliyle yaklaşıp kendi geleceklerini çizecek güçte olduklarını onlara hissettirmektir." diye konuştu.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Rasim Aşın, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Arş. Gör. Murat Tuncer ve Elazığ Barosu avukatlarından Aslıhan Erhan, panelde birer konuşma yaptı.