Elazığ'da 65 yaşa toplu taşıma yasağı bitti mi?

Elazığ'da 65 yaş toplu taşımayı kullanabilecek mi? 65 yaşa toplu taşıma yasağı kalktı mı? İşte 65 yaş üstü vatandaşların merakla beklediği karar...

Elazığ'da 65 yaşa toplu taşıma yasağı bitti mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, koronavirüste 'Yeni Kontrollü Normalleşme Süreci' kararlarını açıklamasının ardından. İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine "Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler" konulu genelge gönderdi.

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyeleri risk gruplarına göre belirlenecek.

Bu guruplar içerisinde orta risk gurubunda bulunan Elazığ’da hafta sonu sokağa çıkma yasakları ile birlikte kapalı olan lokanta, kafe ve çay ocakları da açılmıştı.

Yüz yüze eğitimin de başladığı ilimizde toplu ulaşım araçlarından 65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençlerimizin kullanıp kullanamayacağı merak konusu olmuştu.

Konu ile olarak görüştüğümüz Elazığ Valisi Erkaya Yırık, toplu ulaşımdan bu gurupların da faydalanacağını ifade etti.

Bu açıklama çerçevesinde ilimizde bulunan 65 yaş üstü yaşlılarımız ile 20 yaş altı gençlerimiz toplu ulaşım araçlarını bugünden itibaren kullanabilecekler.