Elazığ'da av yasağı denetimi
Elazığ'da son bir haftada yapılan su ürünleri denetimlerinde 2 bin 500 metre ağ ve 500 kilo canlı balık ele geçirildi.
Elazığ’da 1 Nisan - 30 Haziran tarihleri arasında devam eden iç su av yasağı kapsamında denetimler aralıksız sürdürülüyor.
Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile jandarma ekiplerinin Keban Baraj Gölü'nün Uzunova ve Güzelyalı mevkilerinde gerçekleştirdiği denetimlerde, toplam 400 metre uzunluğunda yasadışı balık ağına el konuldu. Ağlardan çıkarılan canlı balıklar özenle doğal ortamlarına geri bırakıldı.
Yenikapı mevkiinde ise çekme yöntemiyle balık avlayan kişiler olay yerinden kaçarken, geride iki çuval içinde yaklaşık 250 kilogram balık bıraktı. Bu balıklar da suya iade edildi.
Son bir haftada toplamda 2 bin 500 metreyi aşan balık ağı ve 500 kilogram canlı balık doğaya kazandırıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, av yasağı süresince sürdürülebilir balıkçılığı desteklemek amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceğini duyurdu.