Elazığ'da hava nasıl olacak?

Meteorolojiden son dakika Elazığ hava durumu açıklaması... Bugün Elazığ'da hava nasıl olacak? İşte detaylar...

Elazığ'da hava nasıl olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bölge genelinde hava durumu değişiyor. Meteoroloji tahminlerine göre, çok bulutlu bir havanın hakim olacağı bölgede, özellikle Tunceli ve Bingöl'ün kuzey kesimlerinde yağışlar karla karışık yağmur şeklinde görülecek. Adıyaman ve Malatya çevrelerinde sabah saatlerinden itibaren başlayacak yağışlar, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetlenerek devam edecek. Akşam saatlerinde ise Elazığ ve Malatya'nın güney kesimleri, Tunceli ve Adıyaman'ın kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Meteoroloji, özellikle yarın sabah Adıyaman ve Malatya çevrelerinde, öğle saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli; akşam saatlerinden itibaren ise Elazığ ve Malatya'nın güney kesimleri, Tunceli ve Adıyaman'ın kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli yağışlar olacağı konusunda uyarıda bulunuyor. Bu durum sel, su baskını, kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşabilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara neden olabilir.

Elazığ'da bugün hava çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmurlu. Yağışlar öğle saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olacak ve sıcaklık 10 derece civarında seyredecek.