Elazığ'da yepyeni bir iş alanı 'ARKHE' kuruldu

Elazığ'da reklam, yazılım ve araştırmayı tek çatı altında toplayan yeni bir şirket kuruldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ'da yepyeni bir iş alanı 'ARKHE' kuruldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şirketi kuran Raif Ertuğrul Altıntaş, yaptığı açıklamada ARKHE adı altında reklam yazılım ve araştırmayı tek çatı altında toplamayı amaçladıklarını söyledi.

Reklam yazılım ve araştırma sektörüne katkı sunup gelişimini sağlamak çalışma başlattığını anlatan Altıntaş,“3 farklı sektör olan, reklam, yazılım ve araştırmayı biz tek çatı altında toplamak istedik. Üniversite okuduğum dönemden itibaren hocalarımızın desteği ile yapmış olduğumuz akademik çalışmalar bizi araştırmaya itti.” dedi.

“Bir özel iş kurarsak mutlaka bir siyasal mezununun yapacağı işlerden biride siyasal ve sosyal araştırmalar yapmak büyük çaplı anketler oluşturmak. Sadece politika içinde değil, özel sektörde de araştırma yapmak” diyen Altıntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim etrafımızda çok yetenekli yazılımcı gençler vardı. Onlarla oturduk. Konuştuk ve nasıl bir şey yapalım dedik. Elazığ’da ilk defa yazılım anlamında şirketleşen bir yapı var. Bizimkisi ilk kez resmi anlamda yazılım şirketi olarak geçiyor. Daha önce geleneksel yazılımcılar ve yazılım mühendisleri Elazığ’daki bu eksikliği gidermeye çalışıyormuş. Bizde araştırmanın yanına yazılımı da koyalım dedik.”

Elazığlılardan destek bekleyen Altıntaş, “Elazığ’da yazılım şirketleri kurduğunuz zaman bunun birde reklamı olması gerekiyor. Aslında biz 3’ünü bir lokomotif sektör gördüğümüz için aynı çatı altında topladık. Reklamı da dijital ve baskı i 2’ye ayırıyoruz. Dijitalde sosyal medya danışmanlığı yapıyoruz veya tasarım hizmetleri veriyoruz.” ifadelerini kullandı.