Elazığ'dan kısa kısa

02 Mart 2017 Elazığ Haberleri

Elazığ'dan kısa kısa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

VALİ ZORLUOĞLU İHH YETİM DAYANIŞMA BİRİMİNİ KABUL ETTİ

İHH Yetim Birimi Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Vali Zorluoğlu’nu ziyaret etti.

Elazığ İnsan Hak ve Hürriyetleri Dayanışma Derneği Yetim Dayanışma Birimi Başkanı Tuğba Erdoğan, birimin destek sağladığı bireyler ve aileleri ile birlikte Vali Zorluoğlu’nu Yetim Dayanışma Günleri kapsamında ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Ziyarette bir değerlendirme yapan İHH Yetim Dayanışma Birimi Başkanı Tuğba Erdoğan kabullerinden dolayı Vali Zorluoğlu’na teşekkür ederek İHH’nın dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde yetim birimleri kurarak yetim konusunda önemli çalışmalar yaptığını ve Elazığ’da da 400’e yakın yetime destek verdiklerini belirterek, yetim ve kimsesiz çocukların koruyucusu olma konusunda çalışmalarının devam edeceğini ve Elazığlılardan da duyarlılık beklediklerini söyledi.

İHH’nın yetimlere dönük çalışmalarını bildiğini ve takdir ettiğini belirten Vali Zorluoğlu ise “İHH Yetim Dayanışma Birimi Başkanı Tuğba Erdoğan ve beraberindeki yavrularımıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Dünyanın dört bir yanında özellikle de depremlerden zarar gören coğrafyalarda yetimleri hayata kazandırmak için milletimizin destek ve katkılarıyla müesseseler kuran İHH’nın takdire şayan hizmetleri bulunmaktadır. Aynı şekilde “Yetimin başını okşayan olma” düsturunu kendisine amaç edinen İHH’nın ülkemizde ve Elazığ’da yetimlerin yüzlerine güldürme adına önemli faaliyetlerine şahidiz. Biz de İHH Yetim Dayanışma Biriminin gerçekleştireceği her etkinliğe ve yapacakları projelere destek olacağız. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.


GÖNÜL ELÇİLERİ’NİN ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Gönül Elçileri ve Vali Murat Zorluoğlu’nun eşi Sevcan Zorluoğlu, yürüttükleri proje kapsamında Balakgazi Anaokulu’nu ziyaret etti.

Ziyarette Bayan Zorluoğlu ve ekibi okuldaki öğrenciler ile tek tek ilgilenerek onlara hediyeler verdi. Okul Müdiresi Dilek Bahçıvanlar ile okulun genel durumu hakkında bilgiler vererek Gönül Elçileri ’ne ziyaretlerinden dolayı şükranları iletti.

Akabinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan Filografi ve Kâğıt Rölyef sergisinin Akgün Otel’de gerçekleşen açılışına katılarak sergiyi gezdi. El emeği göz nuru hazırlanan sergi büyük beğeni topladı.

Bayan Zorluoğlu ve Gönül Elçileri sergi sonrası iki vatandaşı da evlerinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti, sorunlarına çözümler bulunmaya çalışıldı.


EBEGEM’DEN DENETİMLİ SERBESTLİK HÜKÜMLÜLERİNE GİRİŞİMCİLİK SEMİNERİ

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM), denetimli serbestlik yasasından faydalanan hükümlülere yönelik, Elazığ Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında “KOSGEB Destekleri ve Girişimcilik” konulu bir eğitim programı düzenledi.

Denetimli serbestlikten faydalanan hükümlüleri topluma yeniden kazandırmak, sosyal, kültürel ve mesleki açıdan bilgilendirmek ve devlet desteklerinden haberdar edebilmek amacıyla düzenlen programda, EBEGEM bünyesinde görevli Uzman Hakan Özcan tarafından katılımcılara, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, istihdamın artırılması ve yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi ile KOSGEB’in geçmişi ve hangi amaçla kurulduğu, hangi sektörleri desteklediği, bu desteklerden kimlerin hangi derecede faydalanabileceği ve faydalanabilmek için hangi şartlara haiz olması gerektiği gibi konularda bilgiler verildi.

Bu bilgilerin yanı sıra katılımcılara başarılı ve sürdürülebilir bir işletmeyi nasıl kurabilecekleri, yapmayı planladıkları iş kollarında ne şekilde ilerleyebilecekleri ve devletten alacakları hibe ve kredileri doğru şekilde değerlendirebilmeleri konularında da bilgiler aktarıldı.

Program, katılımcıların sorularının Uzman Hakan Özcan tarafından cevaplandırılmasıyla sonlandırıldı.


BAŞKAN MİTAT ULAŞ:“ESNAF AHİLİK FONU UYGULAMASI BAŞLIYOR”

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, Esnaf Ahilik Fonu’nun 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren uygulamaya başlanacağını ifade ederek KOSGEB faizsiz kredilerinin esnafa can suyu olacağını vurguladı.

Başkan Ulaş, Devletimiz tarafından ekonomik nedenlerle işyerini kapatan veya iflas eden esnafın gelir kayıplarını telafi etmek amacıyla kurulan Ahilik ve Esnaf Sandığı esnaflarımızın güvencesi olacağını belirterek yasanın 1 Ocak 2018 tarihinden sonra uygulama gireceğini ifade etti.

ESNAFLARIMIZI GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Esnaf Ahilik Sandığı zorunlu hale geldiğine vurgulayan Başkan Ulaş, Esnaf Ahilik Sandığının esnaf ve sanatkârın emniyeti olacağını belirterek “ Bugünlerde esnaflarımız adına güzel gelişmeler oluyor. Esnaflarımızın mağdur olduğu konulardan birisi sicil affıydı. Esnaflarımızın çeşitli nedenlerinden dolayı bazı borçlarını ödeyemediği için sicillerinde bozulma olmuştu. Bu durumda esnaflarımızı mağdur ediyordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde işletme teşvikleri, borçların yeniden yapılandırılmasına ve sicil affına kadar çeşitli alanlarda düzenlemeler getiren torba yasayı kabul edilmesi esnaflarımız tarafından olumlu karşılandı. Ayrıca esnaflarımıza can suyu olacak yeni açıklanan KOSGEB faizsiz kredilerinden ilimizde çok sayıda esnafımız faydalanacak.2016 yılında KOSGEB kredilerinden Elazığ’da 89 esnafımız faydalanmıştı. Bu sayı ilimiz için çok azdı. Bu durum esnaflarımızda hayal kırıklığı yaratmıştı. Çok şükür Devletimiz esnaflarımızın isteklerine kayıtsız kalmayarak yeni açıklanan KOSGEB kredilerinden şartları uyan tüm esnaflarımıza faizsiz krediden faydalanacak. Bu kredi esnafımıza can suyu olacaktır. Odam adına esnaflarımıza sağlanan kredi için devlet büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Bin yıllık ahilik geleneğimizi şimdi Ahilik ve Esnaf Sandığıyla yaşatacağız. Esnaflarımızın işleri kötü gittiği zaman bu fondan yararlanabilecek. Esnafımız iş yerini kapattığında Ahilik ve Esnaf Sandığı esnafımızın yanında olacak. İnşallah esnaflarımız yeni yürürlüğe giren düzenlemelerle rahat bir nefes alacak. Esnaflarımıza KOSGEB kredilerinin hayırlı olmasını dilerken bu kredi ile işlerinin daha da iyiye gitmesini temenni ediyorum. Esnafımız için çıkarılan kanunlar içinde hükümetimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.


KOVANCILAR İLÇESİNDE TOPLANTI

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen  "Kovancılar- Karakoçan Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi" ve  DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından  bu alanların sulanması projesinin, yüklenici firması Best İnşaat Ltd.Şti. şantiyesinde; DSİ Bölge Müdürü İlker ARSLAN, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Best İnşaat sahibi Muammer Enis ÇANAKÇI,  Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürü Nizamettin ÇETİNER, teknik personeller, Kuşcu, Deveci, Çakırkaş, Bayramyazı  Köy Muhtarları, azalar ve çiftçilerin katılımı ile toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan DSİ Bölge Müdürü İlker ARSLAN ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN sulama hatlarının kullanımı, bölgede yapılan toplulaştırma çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Best İnşaat şantiyesindeki toplantı, muhtar ve çiftçilerin soru ve  isteklerine cevap verilerek çözüm önerilerinin tartışılması ile son buldu.

Buradaki toplantıdan sonra  Kovacılar Kaymakamlığına geçen kurum müdür ve yetkilileri,  Kovancılar Kaymakamı Hasan GÜNDOĞDU, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı AKPINAR, Kovancılar İlçe Tarım Müdürü Mahmut DEMİRKESEN ve ilçe personelleri ile birlikte Tarım Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yapımı  konusunda toplantı yaparak, Fizibilite çalışması yapılması kararlaştırılmış, proje koordinatörü görevlendirilmiş ve İl Müdürlüğümüz Proje  Ofisi tarafından bu çalışmalara eleman takviyesi yapılması karar verilmiştir.