Elazığ'dan kısa kısa

9 Mart 2017 - Elazığ Haberleri

Elazığ'dan kısa kısa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İMAM HATİP PLATFORMU MART AYI İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

İmam Hatip Platformu Mart Ayı İstişare Toplantısı Şehit Eyüp Oğuz Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesinin ev sahipliğinde Harput’ta gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Mustafa Akış, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, İmam Hatip Platformu Başkanı Turgut Tunç ile platform üyesi kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında bir değerlendirme yapan Vali Murat Zorluoğlu, toplantıda İmam Hatip Platformunun çalışmalarının ele alınacağını, bu yıl ve önümüzdeki eğitim yılı için yapılması gerekenlerin değerlendirileceğini söyledi.

Şehit Eyüp Oğuz Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İbrahim Halil Şerbet ise konuşmasında okulun faaliyetleri hakkında bilgi vererek, okullarının bir yıl gibi kısa bir sürede “Şehrin zirvesinden, eğitimin zirvesine” sloganıyla hareket ederek çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi.

İmam Hatip Platformu Başkanı Turgut Tunç ise değerlendirmesinde İmam Hatip Platformu Mart ayı istişare toplantısında yer alan konular hakkında bilgi verdi. Tunç, platform olarak temel amaçlarının sivil toplum örgütlerinin eğitim faaliyetlerine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya ise konuşmasında İl Müftülüğü olarak uygulamaya başlayacakları “Okul - Cami İşbirliği Projesi” hakkında bilgi vererek, proje ile eğitim kurumlarıyla camiler arasında işbirliği yapmayı, din görevlilerin eğitim faaliyetlerine katkı sağlamasını, çocukları camilere alıştırmayı ve sevdirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Mustafa Akış ise değerlendirmesinde İmam Hatiplerin yeni nesillerin en doğru biçimde dini bilgilerle donatılması FETÖ gibi terör ve bölücü faaliyetlerden arınmış şekilde yetiştirilmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da konuşmasında İmam Hatip Liselerinin önemine değinerek, İslam’ın en doğru biçimde yaşamak ve öğretmek konusunda imam hatiplerin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Programda daha sonra platformda yer alan kuruluşların temsilcileri söz alarak yaptıkları çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdiler.

VALİ ZORLUOĞLU: İMAM HATİPLERDE GERÇEK MANADA VATANPERVER İNSANLAR YETİŞİYOR

Vali Zorluoğlu ise programın sonunda yaptığı değerlendirmede şunları söyledi, “Bugün toplantımızı gerçekleştirdiğimiz Şehit Eyüp Oğuz Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden Elazığlı Polis Memuru Eyüp Oğuz’un adını taşımaktadır. Şehidimizin ailesi, annesi ve babası Elazığ’da ikamet etmektedir. 

İmam Hatip Okullarının önemi 15 Temmuz’da bir kez daha ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz darbesini gerçekleştiren FETÖ mensupları İmam Hatip Okullarını ve mensupları hiç sevmediler. Bu durumu ben kendi hayatımdan ve öğrenciliğimden de bilmekteyim. Bunun sebebi açık, bu okullarda gerçek İslami bilgilerle yetişen gençler yetiştirilmektedir. Bu okullardan mezun olanlar gayri milli, milletine ve insanına hasmane tavır takınan örgütlere yanaşmamaktadırlar. Bu okullardan mezun olan çocuklarımız milletimizin bizatihi kendisidir. İmam Hatipler ve diğer okullarımızda gerçek manada vatanperver insanlar yetiştirmeye çalışmaktayız. Bu bakımdan toplantının bu okulda yapılması ayrı bir öneme haizdir. 

İmam Hatipler İslami anlayışa göre çocuklarımızın yetiştiği okullardır. Bu okullarda çocuklar bir taraftan İslami bilgilerle donatmaya çalışırken bir yandan da dünyevi bilgilerle, fen ve sosyal bilimlerle en üst düzeyde yetiştirilmeye çalışılmaktadır. 

Memnuniyetle görmekteyiz ki bu okulumuz da yeni bir okul olmasına rağmen özverili çalışmalarıyla kısa zamanda büyük mesafe kat etmiştir. Bütün İmam Hatip Okullarını fiziki ve diğer bakımlardan çok daha kaliteli hale getireceğiz hem de bu okulların ilimizde ve ülkemizde yapılan sınavlarda çok iyi başarılar alan okullar olmasını sağlayacağız. Amacımız İmam Hatiplerin hem niteliği hem de niceliği artırmaktır” dedi.

Toplantının ardından Şehit Eyüp Oğuz Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde yapımı tamamlanan bilgisayar destekli Kuran-ı Kerim Sınıfının açılışı Vali Zorluoğlu ve diğer katılımcılar tarafından gerçekleştirildi.


BAŞKAN YANILMAZ REFERANDUM ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesinde, anayasa değişikliği ve getirilecek yeni sistemi anlatmak amacıyla saha çalışmalarını sürdürüyor.

İzzetpaşa Camii çevresinde ve Şehir İlhanlar Caddesi’nde bulunan esnafları ziyaret eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,  esnaf ve vatandaşlardan ülkenin geleceği için büyük önem taşıyan referandumda ‘evet’ için destek istedi. Esnaf ve vatandaşlarla tek tek sohbet eden Başkan Yanılmaz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi başta olmak üzere anayasa değişiklik maddelerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

Başkan Yanılmaz’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, kuyumcu esnafının 15 Temmuz ruhuyla 16 Nisan’a destek sağlayacağını belirterek, “Devletimizin, hükümetimizin ve reisimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. 16 Nisan’a hazırız” dedi.

Ziyaretlerine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Başkan Yanılmaz, AK Parti teşkilat mensupları ile birlikte referandum çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirterek, “Görüyoruz ki Elazığ 16 Nisan’a kilitlenmiş durumda. Çünkü 16 Nisan ülkemiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Elazığ inşallah en yüksek oy oranıyla referanduma destek sağlayacaktır” dedi.


ELAZIĞ TSO HATIRA ORMANI İÇİN İLK ADIM ATILDI

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat’ı makamında ziyaret ederek, Elazığ TSO Üyeleri adına hatıra ormanı oluşturulması konusunda mutabakat sağladı. Elazığ TSO Hatıra Ormanı’na ilk fidan Mart ayı içerisinde tüm üyelerin katılımı ile dikilecek…

ÜYELERİMİZ ADINA KALICI VE KUTSAL BİR HİZMET

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat’ı ziyaret eden Başkan Alan, burada yaptığı değerlendirmede Üyelerimiz adına kalıcı ve kutsal bir hizmeti yerine getirmek istediklerini ifade etti. Başkan Alan değerlendirmesinde, “Sayın Bölge Müdürümüz Ziya Polat ilimizdeki 3 yıllık görev süresi içerisinde çorak dağ ve arazilerimizin yeşillendirilmesi konusunda çok önemli hizmetler ve çalışmalar ifa etmektedir. Kendilerine bu gayretleri nedeniyle bugün özellikle teşekkür etmek için buradayız. Bununla birlikte bugün 6150 olan üye sayımızı dikkate alarak Odamız adına bir Hatıra Ormanı kurmak için ön görüşmeye geldik. Mart ayı içerisinde her üyemizin bu dünyada bir dikili ağacı olması düşüncesiyle bu önemli hizmeti gerçekleştirmek istiyoruz. Hadis-i Şerif’de ‘Kıyamet kopsa dahi elinizdeki fidanı dikiniz’ düsturundan hareketle Üyelerimiz adına kalıcı bir eser bırakma adına bu önemli organizasyonu gerçekleştireceğiz. Orman Bölge Müdürümüz Sayın Ziya Polat ile belirleyeceğimiz alanda üye sayımız olan 6150 adet fidanı bu ay içerisinde dikeceğiz. Düzenleyeceğimiz ve üyelerimizle paylaşacağımız bu etkinliğe tüm üyelerimiz de davetlidir. Kendi fidanını dikmek isteyen üyemizi mutlaka törende görmek istiyoruz. Ben bu düşüncelerle, bizlere büyük destek veren Sayın Polat’a teşekkür ediyor, Elazığ TSO Hatıra Ormanı’nın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

ELAZIĞ ADINA GÜZEL ÇALIŞMALARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat’ta Başkan Alan’a teşekkür ederek, “Sayın Başkanım bu şehirde yaşayan bir birey olarak ilin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmesi noktasında Elazığ ve Ankara’daki girişimlerinizi yakından takip ediyor ve takdir ediyoruz. Bu girişimleriniz ile Elazığ inanıyorum ki, uzun dönemde çok istifade edecek ve şehrin ufkunu açacaktır. Üyeleriniz için düşünülen Hatıra Ormanı için de sizleri bir kez daha kutluyorum. Bu güzel ve örnek çalışmaya müdürlük olarak bizler de elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin artık bu şehirde bir ağacı olacak. Her yıl dikim zamanında bu sayının artırılması da sizlerin ilgisiyle mümkün olacağından. Şehrin yeşile bürünmesi ve güzelleşmesi için bizim verdiğimiz mücadeleye bu önemli katkılarınız nedeniyle teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


FIRAT ÜNİVERSİTESİ ÇİFTÇİ EĞİTİM MERKEZİNDE VETERİNER HEKİMLERE YÖNELİK SERTİFİKA PROGRAMI DÜZENLENDİ…

Fırat Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü DAP Çiftçi Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Nekropsi Uygulamaları ve Marazi Madde Gönderilmesi” eğitimine katılan 67 veteriner hekime sertifikaları verildi.

Fırat Üniversitesi Çiftçi Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan sertifika törenine, Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yesari Eröksüz, TAHAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürü Ünal Kılınç, Veteriner Fakültesi Öğretim üyeleri ile kamu da ve özel de görev yapan veteriner hekimler katıldı.

Sertifika töreninde konuşan TAHAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Özdemir, DAP Çiftçi Eğitim Merkezi olarak çiftçilere ve yetiştiricilere yönelik kursların yanında, Veteriner hekimlere yönelik olarak ta çeşitli eğitim programları düzenlediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Eğitim programlarına katılan Veteriner Hekimlere sertifikaları verildi.


BAŞKAN ALAN “DOĞU ANADOLU 1. BİLİŞİM BULUŞMASI” ETKİNLİĞİNE KATILDI

9 Mart tarihinde başlayan ve iki gün sürecek olan “Doğu Anadolu 1. Bilişim Buluşması” etkinliğine katılan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, organizasyonda stant açan firmaları ziyaret ederek, düzenlenen panele katıldı.

ELAZIĞ’IN TANITIMI ADINA ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

Fırat Üniversitesi, Fırat Teknokent, Harput Ajans ve Nilda Ajans tarafından düzenlenen, Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu bilişim buluşması kapsamında Elazığ’da açılan stantları ziyaret eden ve bilişim paneline katılan Başkan Alan etkinliğin ilimizin tanıtımı noktasında çok önemli bir faaliyet olduğunu söyledi.

Başkan Alan değerlendirmesinde, “Bugün burada ilimizden, bölgemizden ve ülkemizin dört bir yanından çok sayıda firmanın katılımı ile gerçekleştirilen çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Ben öncelikle sektöründe bugün çok önemli bir noktaya gelmiş olan bilişim firmalarımızı burada görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Harput Ajans sorumlusu Sayın Zakir Özbay şahsında tüm emeği geçenleri kutluyorum. Sektörün gelişmesi ve bununla birlikte günümüzün çok önemli bir ticari faaliyeti noktasına gelmiş olan bilişim sektörünün Elazığ’daki bu buluşması ilimiz adına çok değerlidir. Odamızın da kurucu ortağı olduğu Fırat Teknokent bugün bilişim ve yazılım alanlarında bölgede ve Ülke genelinde çok önemli bir gelişim göstermiştir. Dolayısı ile ilimizin böylesi bir etkinlikle ülke gündemine taşınması başta şehrin tanıtımı ve sektörün gelişimi açısından büyük bir öneme sahiptir. Ben bu vesile ile, başta etkinliğe katılan ve açtığı stantla destek olan tüm Üyelerimize, il dışından teşrif eden çok değerli firma temsilcileriyle bilişim sektöründeki akademisyenlerimize teşekkür ediyor, etkinliğin hayırlı olmasını diliyorum” değerlendirmesinde bulundu.


KAVAK KÖYÜN’DEBEHRİMAZ (BERMAZ) OVASI ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Behrimaz Ovasının Tarımsal Faaliyetleri, Sulama ve Drenaj olanaklarının değerlendirilmesi çalıştayı programı 8 Mart 2017 tarihinde Maden ilçesi Kavak köyünde yapıldı. Çalıştaya Maden İlçe Kaymakamı Ömer BÜYÜKERGENE, Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir IRMAK, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, DSİ Şube Müdürü Ahmet AYERİ, Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Görevlileri Ahmet TOPRAK, Turgay ÖZ, İl Özel İdaresi'nden Alper KAYA , İlMüdürlüğümüz'de görevli konu uzmanı teknik personeller ile muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Çalıştayda konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan; "Bermaz Ovası  İlimizi  özellikle de Maden ve Sivrice  ilçelerini ilgilendiren, önemli ovalarımızdan biri. Göreve geldiğimizden beri ekip arkadaşlarımız ile birlikte Bermaz Ovasını eski günlerindeki canlılığına kavuşturmak,  geçim temin ettirilebilir hale getirmek, günün teknolojisi ile buluşturarak  üretim desenini yeniden belirlemek, sulama alt yapılarını geliştirmek, drenaj sorunlarını düzelterek, ovamızı canlı hale getirmek için  sorumlu kurum ve kuruluşları biraraya getirerek,  vereceğimiz karar doğrultusunda  Bermaz Ovasının tarımsal manada canlanmasını sağlamak için bugün bir araya geldik. Çalıştayı normalde Elazığ'da gerçekleştirebilirdik ancak biz bunu istemedik, dedik ki Ovamıza gidelim o toprağın kokusunu alalım, toprağın bereketini görelim, toprak ile uğraşan üreticilerimiz ile biraraya gelerek, Ovamızın sorunlarını burada tartışalım. Bermaz Ovası Maden ve Sivrice İlçelerimizi ilgilendiren, 10 Köyü Maden İlçesine bağlı, 4 Köyü de Sivrice İlçesine bağlı toplamda 58 bin da civarında tarım arazisi olan bir ovamız. Bu ova köylerinde çks'ye kayıtlı 371 üreticimiz var ve 18 bin da civarında bir alan da kayıt altındadır. Bu çalışmamız ile birlikte mevcut alanın tamamı çiftçi kayıt sistemi içerisinde değerlendirilerek yapacağımız projelerden faydalanması sağlanacaktır. Elazığ'da  Fasulye denince akla ilk gelen  Bermaz Ovasının fasulyesidir.  Dolayısı ile Bermaz Ovasına ait olan fasulye üretimini yeniden canlandırılarak organik fasulye yetiştiriciliğini hayata geçirmek  için Bakanlığımıza yaklaşık 550 bin TL  değerinde proje sunduk. Bu yıl itibari ile 270 üreticimizi organik tarım ile ilgili tüm sertifika masraflarını da tarafımızdan karşılanmak üzere organik fasulye yetiştiriciliğini geliştirme çalışmasını yapacağız. Fasulye yanında beyaz nohut ve diğer bakliyat türlerinin yetiştirilmesi, geliştirilmesi ve paketlenmesi  için de DAP'a 2.5 milyon TL lik proje sunduk. Projemiz onaylandığında bakliyat paketleme tesisi kurularak,  paketleme de gerçekleştirilerek, Bermaz  Ovası adı altında iç ve dış piyasaya bakliyat satışını gerçekleştireceğiz. Bunun gerçekleşmesi için de herkesin işbirliği içinde olması  gerekir" dedi. İl Müdürü Turan Karahan konuşmasının sonunda başta DSİ Bölge Müdürlüğü, Elazığ İl Özel İdaresi, Fırat Üniversitesi ile  emeği geçen ve çalıştaya katılan  herkese teşekkür etti.

Çalıştay, katılımcıların Behrimaz ovasının tarımsal faaliyetlerini, sulama ve drenaj olanaklarının değerlendirmesi konularının sunumu ile devam ederken, çalıştayın sonunda vatandaşların soruları cevaplanırken, sorunlar masaya yatırıldı.