Elazığ'dan kısa kısa

10 Mart 2017 - Elazığ Haberleri

Elazığ'dan kısa kısa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI HEYETİNDEN VALİ ZORLUOĞLU’NA ZİYARET

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi” kapsamında temas ve incelemelerde bulunmak amacıyla Elazığ’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Heyeti Vali Murat Zorluoğlu’nu ziyaret etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Âdem Ceylan, SGK Daire Başkanı Ahmet Yetim, İŞKUR İş Denetim Başkanı Cihat Demir, İŞKUR İl Müdürü Abdullah Balcı ve SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’na bir nezaket ziyaretinde bulundular.

Ziyarette bir değerlendirme yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan Elazığ programları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi” kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kurumları ile beraber iş dünyasına çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve istihdam artışı için yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını ve işadamları ile görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

VALİ ZORLUOĞLU : “ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK PROJESİ” İSTİHDAMI ARTIRACAK

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ise yaptığı değerlendirmede şunları söyledi, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi” istihdama önemli katkılar sağlayacak bir projedir. Yapılan teşvikler ve özendirmeler neticesinde iş dünyası bu çağrıya olumlu yanıt vermiş ve istihdam konusunda güzel gelişmeler yaşanmaktadır. Elazığ’daki iş dünyası ve işadamlarımız da bu çağrılara ülkemizde olduğu gibi olumlu yaklaşarak projeye katkı sağlamıştır. Projenin olumlu bir neticesi olarak istihdamdaki bu artış rakamları İŞKUR ve SGK’nın iş gücüne yeni katılım rakamlarına yansımaya başlamıştır. Ben inanıyorum ki iş dünyasının bu olumlu yaklaşımı, Elazığ’ı da kapsayan ve 23 ilde uygulanmaya başlanan “Cazibe Merkezleri Programı” ve 6. Bölge teşvikleri ile de birleşince artan yatırımlarla birlikte çok önemli sonuçları almamıza neden olacaktır” dedi.

WhatsApp Haber Hattı: 0542 800 23 00


TOPLU TAŞIMA SEKTÖR TEMSİLCİLERİ BAŞKAN ALAN’DAN DESTEK İSTEDİ

Elazığ’da toplu taşıma sektöründe faaliyetlerini sürdüren Odamız üyesi kooperatif ve işletme yetkilileri Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ı makamında ziyaret ederek, Elazığ Belediyesi tarafından 61 adet yeni hat ihalesinin tüm esnafı mağdur edeceğini ifade ederek destek talebinde bulundular.

ŞEHRİN KAPASİTESİNİN ÜZERİNDE HAT VERİLİYOR

Başkan Alan’ı makamında ziyaret eden sektör temsilcileri yaptıkları değerlendirmede, “Sayın Başkanım, siz bizim ve tüm Elazığ’ın her türlü sorununu yakından takip ediyorsunuz. Daha öncede yine önemli bir sorunumuzun çözümü noktasında etkili oldunuz. Bugün yine sizleri ziyarete ederek, tüm sektör temsilcilerimizi ekonomik olarak sıkıntıya sokacak bir hususu paylaşmak istiyoruz. Elazığ Belediyemiz, Elazığspor’a destek olmak amacıyla 61 yine hattı tek ihaleyle sonuçlandırmak istiyor. Kooperatif olarak şu an mahallelerimizin kaç yeni hatta ihtiyacı olduğu ile ilgili bizlerden herhangi bir görüş alınmamıştır. 61 yeni hattın hizmet vermeye başlamasıyla birlikte halen bu işten ekmeğini kazanan bizler mağdur olacağız. Sayın Başkanım öneki belediye başkanımızın iki döneminde toplam 10 hat ihale edilmiştir. Elazığ nüfus olarak ve yerleşim yeri olarak büyümemiş olmasına karşın bir anda 61 yeni hat ilimiz açısından çok fazla olacak ve halen bu işle iştigal edenlerimiz mağdur olacaktır” ifadelerinde bulundular.

SAYIN YANILMAZ HAKKANİYETLE HAREKET EDECEKTİR

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan toplu taşıma sektör temsilcilerini dinledikten sonra yaptığı değerlendirmede, “M plakalı minibüs hatlarının sayılarının artırılmasına dair Elazığ Belediyesi’nin girişiminin Elazığsporumuza destek amaçlı olduğunu görüyorum. Tabi Elazığspor bu şehrin çok önemli bir marka değeri. Elazığspor’un bugün bulunduğu yerden çok daha iyi yerlere gelmesi için de ne gerekiyorsa yapılması gerektiğine inanıyorum. Ancak, tabi bu yapılırken bir tarafında tahrip edilmemesi gerekiyor. Sayın Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz her zaman hakkaniyetle hareket etmiş ve bugüne kadar bu soruna benzer çok sayıda konunun çok hızlı bir şekilde çözümünü sağlamıştır. Hükümetimiz özellikle bölgemizde istihdam ve sosyal huzursuzlukların azaltılması noktasında bir biri üzerine esnafa yönelik destek paketleri açıklarken, Sayın Başkanımızın ben inanıyorum ki, sizleri ve bir sektörü mağdur edecek adımlar atmayacaktır” dedi.

WhatsApp Haber Hattı: 0542 800 23 00


EĞİTİM BÖLGELERİ OKUL MÜDÜRLERİ TOPLANTILARI SONA ERDİ

Okullarımızın mevcut durumu ve ihtiyaçlarının tespiti ile YGS  sınavı için alınan sınav güvenliği tedbirlerinin görüşüldüğü toplantıların 5.si Karşıyaka Eğitim Bölgesi okul müdürleri ile gerçekleştirildi.

Bugün günü saat 09.30’da Elazığ Anadolu İmam Hatip Lisesinde Karşıyaka Eğitim Bölgesinde bulunan okullarımızın müdürlerinin katılımı gerçekleştirilen ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet BAĞLITAŞ’ın başkanlığında yapılan toplantıya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M.Zeki ULUFER Şube Müdürleri ve Harput Eğitim Bölgesinde bulunan okulların  müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet BAĞLITAŞ’ın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda okul müdürlerinin öneri, görüş ve talepleri ilgili Şube Müdürlerince not alındı.

Pazar günü yapılacak olan YGS için öğrencilere başarı dileyen BAĞITAŞ;

Elazığ 2015 TÜİK verilerine göre YGS’de Türkiye 17.si olmuştur. Bazıları ısrarla Elazığ’ın yakaladığı bu başarı ivmesini görmelerine ve bilmelerine rağmen hala Elazığ’ın son sıralarda olduğu konusunda ısrarla açıklamalar yapmaktadırlar.

TÜİK’in resmi verilerine isteyen istediği yerden ulaşabilir ve Elazığ’ın başarı durumunu tespit edebilir.

Pazar günü sınava girecek olan tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Biz öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda sınava girebilmeleri için bir haftadır her gün bir eğitim bölgesinde sürdürdüğümüz toplantılarımızda okul müdürlerimizin tamamı ile görüşerek gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız.

Pazar günü yapılacak olan sınav öncesinde velilerimizden de bazı isteklerimiz olacak. Özellikle sınav saatinde gürültü yapılmamasını, korna çalınmamasını tüm vatandaşlarımızdan istirham ediyorum” dedi.

Toplantı okul müdürlerinin birer birer söz alarak genel ihtiyaçlarını ve görüşlerini bildirmeleri ile son buldu.

WhatsApp Haber Hattı: 0542 800 23 00


ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK

81 ilde çalışmalarına devam ettiklerini belirten  Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Adem Ceylan, verilen teşviklerin etkin ve verimli bir şekilde kullanılması noktasında programı uyguladıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca başlatılan, 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' programı kapsamında Elazığ’a gelen MYK Başkanı Adem Ceylan ve beraberindeki heyet, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ı ziyaret etti.

Bakanlık bünyesinde oluşturulan 12 ekibin, 81 ili ziyaret ederek, sivil toplum kuruluşları, işverenler ve esnaflar ile bir araya geldiğini vurgulayan Ceylan, “Çalışma hayatımızdaki sorunların hükümetimize taşınması, çözüm odaklı bir yönetim anlayışının gösterilmesi ile hükümetimiz tarafından verilen teşviklerin etkin ve verimli bir şekilde kullanılması noktasında programımızı uyguluyoruz” dedi.

Program  doğrultusunda ekiplerin sahada çalışmasının çok önemli olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ,  “Elazığ olarak son dönemde ciddi bir gelişim içindeyiz. Elazığ’ın Cazibe Merkezleri Programı kapsamında  23 il arasında yer almasından dolayı  Başbakanımıza minnettarız. Şuana kadar yatırım tutarları ve istihdam oranları çok yüksek oranda olan müracaatlar var. Cazibe merkezleri programı doğrultusunda şehrimizde çok daha fazla istihdam alanı oluşacağına inancım tamdır. Özellikle gençlerimiz için yeni istihdam alanları açmak hepimiz için öncelikli hedeftir” diye konuştu.

WhatsApp Haber Hattı: 0542 800 23 00


CHP HEYETİNDEN BAŞKAN ALAN’A ZİYARET

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan ve partililer Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ı makamında ziyaret ederek, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi değerlendirmelerde bulundular.

ELAZIĞ TSO OLARAK HUZUR VE İSTİKRAR İSTİYORUZ

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Mesut Sağlampınar’ın da hazır bulunduğu ziyarette bir değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, “Bugün ülkemiz siyasi hayatının çok önemli bir partisi olan CHP ve onun çok değerli üst yöneticilerini Odamızda ağırlamaktan şahsım ve Odam adına öncelikle duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Odamız her siyasi görüş ve düşüncenin temsil edildiği bir mesleki kuruluş olup, bizim önceliğimiz ülkemizin istikrarı ve halkımızın huzurudur. Referandumdan hangi sonuç çıkarsa çıksın biz insanlarımızın ötekileştirilmesi ve kutuplaştırılmasını istemiyoruz. Sürecin ülkemizin huzur ve güvenliğine katkı sağlaması dileklerimle, sizlere başarılar diliyorum” dedi.

PARLAMENTER SİSTEMİN GÜÇLENDİRİLMESİNDEN YANAYIZ

Ziyarette bir değerlendirmede bulunan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’de dünyanın en yoksul ülkelerinden 10’unun parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçen ülkeler olduğunu belirterek, “Sayın Başkanım bugün bizlere zaman ayırarak bu güzel ağırlamanız nedeniyle öncelikle sizlere ve tüm yöneticilerinize en derin saygılarımızı sunuyoruz. Biz buraya Sayın Genel Başkanımız ve tüm milletvekillerimizin selamını getirdik. Gönül ister ki, Elazığ’dan da bir vekilimiz olsun. İnşallah bunu önümüzdeki süreç içerisinde başaracağız. Ancak, bizler sizlerin her zaman emrinde olan vekiller olarak Elazığ’ın Meclis Kürsüsünden yada komisyonlarda takip edilmesi gereken her meselesini takip etmeye hazırız. Yerel teşkilatımız da bu konuda çok hassas bir şekilde çalışıyor. Referandum süreci için göğsümüzde siyasi parti amblemi yerine Türk Bayrağı taşıyoruz. Bu konu siyasi bir mesele değil ülke meselesidir. İfade ettiğiniz gibi kutuplaştırmadan ziyade bütünleştirme ve kardeşlik istiyoruz. Referandumdan hayır çıkar ise AK Parti Grup Başkan Vekillerini çiçekle ziyaret ederek, siz kaybetmediniz yada biz kazanmadık diyeceğiz. Bugün mükemmel işleyen bir parlamenter sistemimizin olmadığını ve bir çok eksiği olduğunu biliyoruz. Bunun güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için bu mücadeleyi veriyoruz. Bu düşüncelerle yakın ilginiz için bir kez daha teşekkür eder, saygılar sunarız” dedi.

WhatsApp Haber Hattı: 0542 800 23 00


BELEDİYE, MAHALLE TEMİZLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Elazığ Belediyesi, vatandaşlarımıza daha ferah bir kent yaşamı sunabilmek için şehir genelinde sürdürdüğü rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra belli periyotlarla mahallelerde gerçekleştirdiği kapsamlı temizlik çalışmalarına da devam ediyor.

Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalar doğrultusunda Hicret Mahallesi, Olgunlar ve Mustafapaşa Mahallesi ile Sürsürü Mahallesi içerisinde kapsamlı temizlik çalışması yapan ekipler, vatandaşların yoğun olarak kullandığı noktalarda 80 derecelik buharlı temizlik aracıyla sokakları, kaldırımları, bankları ve otobüs duraklarını yıkadı. Ekipler ayrıca mahalle içerisindeki çöp konteynerlerini, karaçalı çeşmelerini ve cami abdesthanelerini de dezenfekte etti.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımıza sağlıklı ve hijyenik bir yaşam ortamı sunmak amacıyla şehir genelinde sürdürdüğümüz kapsamlı temizlik çalışmalarına, belirli aralıklarla bütün mahallelerde devam edeceğiz” denildi.

WhatsApp Haber Hattı: 0542 800 23 00


VÜCUT GELİŞTİRME DÜNYA ŞAMPİYONU SERDAR AKTOLGA, REKTÖR PROF. DR. KUTBEDDİN DEMİRDAĞ’I MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Sporcu-Antrenör ve Beslenmesi” konulu panele katılmak için Elazığ’a gelen Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonu Serdar Aktolga, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ı makamında ziyaret etti.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Arslan ile birlikte Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ı makamında ziyaret eden Aktolga, gösterilen misafirperverlikten ötürü Rektör Prof. Dr. Demirdağ’a teşekkür etti.

WhatsApp Haber Hattı: 0542 800 23 00


SÜN KÖYÜNDE ASMA YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU DEVAM EDİYOR

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Elazığ Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR), Elazığ Ziraat Odası Başkanlığı, Elazığ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Elazığ Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu işbirliği ile istihdamın korunması ve artırılması, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesi ve işsizliğin azaltılması için düzenlenecek aktif işgücü piyasası faaliyetleri çerçevesinde; tarımsal alanlarda üretilebilecek ürünlerin tespit edilmesi, üretilen ürünlerin pazarlanması ve tarım sektörünün gençleştirilmesinin sağlanması için, ziraat ve hayvancılık alanında bulunan aile, kadın ve genç bireylerin eğitilerek bilinçlendirilmesi,  meslek edinmelerine ve istihdam edilmelerine yardımcı olunması için 2017 yılında hazırlanıp Bakanlığa sunulan projelerden biri olan Asma Yetiştiriciliği kursu Sün köyü  ve civar köylerden  müracaat eden 17 çiftçinin  (9 bayan ve 8 erkek)  katılımı ile Sün Köyü Sün Köyü Kültür ve Dayanışma  Derneği Binası Toplantı   Salonunda devam etmektedir. Kursu ziyaret eden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yaşar ERDOĞAN, Sün Köyü Kültür ve Dayanışma  Derneği Başkan Vekili Nevzat GÜNBAY kursiyerler ile bir araya geldi.

Kursta konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan KARAHAN; " Asma Yetiştiriciliği kursu ile yanlış yapılan tarımsal uygulamalar düzeltilerek, ürünlerin kalitesi ve verimi arttırılacaktır. Üzüm denilince akla gelen illerden bir tanesi  Elazığ ilidir. Bizim yıllık ortalama 85 bin ton üzüm üretimimiz var. 85 bin ton üretimimizin 45 bin tonluk kısmı şıralık olarak kullanılan üzüm geri kalan 40 bin tonu ise sofralık olarak kullandığımız üzümdür. Pazarlardan, marketlerden aldığımız üzüm sizlerin binbir zahmet ve emekleri sonucu  bizim sofralarımıza geliyor. Ülkemiz her türlü ürünün yetiştiği, dört mevsimin bir arada olduğu,  kendi kendine yeten şanslı bir ülkedir. Bugün dünyanın değişik yerlerinde açlık ile mücadele eden, tüketeceği gıdayı bulamayan insanlar var. Biz gıda üretim noktasında planlarımızı yaparken sadece kendi hanemize, kendi köyümüze ya da kendi ülkemize yetecek düzeyde gıda üretimi üretelim düşüncesinde olmayacağız. Biz sün köyünde yetiştirdiğimiz asmanın, Afrika gibi ihtiyacı olan bir ülkeye gitmesi gerekiyormuş düşüncesi ile üretmek zorundayız. Bu kursları yapmamızdaki ana sebep de budur. Yanlış teknikleri uyguladığımız için çoğu zaman alın terimiz boşa gidiyor. Çünkü hastalıkla, zararlılarla doğru mücadele edemiyoruz, doğru budama, doğru sulama ve gübreleme yapmıyoruz, yanlış uygulamalar sonucu da  harcadığımız emek boşa gidiyor. Emeklerimizin boşa gitmemesi için de  köylerimizde sizlere yönelik bu tür kursları düzenliyoruz. Kursta sadece asma yetiştiriciliği değil köyünüzde yetişen diğer tarımsal ürünler ile ilgili sorularınızı da ilgili arkadaşlarımıza sorup doğrusunu öğrenebilirsiniz" dedi. İl Müdürü Turan KARAHAN konuşmasının sonunda kursa katılımlarından dolayı özellikle bayan kursiyerlere ve kursun gerçekleşmesini sağlayan il Müdürlüğü personellerine teşekkür etti.

WhatsApp Haber Hattı: 0542 800 23 00