Elazığ'dan kısa kısa

14 Mart 2017 - Elazığ Haberleri

Elazığ'dan kısa kısa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MİLLETVEKİLİ SERDAR; "SAĞLIĞA YAPILAN YATIRIM, GELECEĞE YAPILAN EN BÜYÜK YATIRIMDIR”

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, Sağlığa yapılan yatırımın insana, dolayısıyla bununda geleceğe yapılan en büyük yatırım olacağı düşüncesinde olduklarını söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Ömer Serdar, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle açıklama yaptı.

Sağlık hizmetlerinin devletin en öncelikli sorunları arasında yer aldığını belirten Milletvekili Ömer Serdar,” Sağlık hizmetleri alanında yürütülen çalışmalar ülkelerin gelişmişliği bakımından önemli bir göstergedir. Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması AK Parti iktidarımız tarafından sosyal devlet anlayışının gereği olarak benimsenmiştir. “Önce İnsan" diyen AK Parti hükümetleri döneminde, sağlık politikalarına ve sağlığa yapılan yatırımın insana, dolayısıyla bununda geleceğe yapılan en büyük yatırım olacağı düşüncesidir” dedi.

Herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmet felsefesiyle  reform niteliğinde düzenlemeler yapıldığını vurgulayan Milletvekili Serdar,” Sağlık sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi için 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' başlatılmış çok ciddi mesafeler alınmıştır. Sağlık alanında yıllarca ihmal edilen sorunların üzerine kararlılıkla giderek, önemli düzenlemeleri hayata geçirmeyi başarmıştır. Bu kapsamda sağlık alanında hizmet veren tüm kurum ve kuruluşlarımızın tek çatı altında toplanması bugüne kadar hiç kimsenin başaramadığı önemli bir reformdur. Bu sayede vatandaşlarımız istedikleri hastanelerden istedikleri şekilde yararlanma imkanına sahip olmuşlardır. Ayrıca hastanelerimizin ve sağlık kuruluşlarımızın fiziki şartlarının artırılması için de büyük yatırımlar gerçekleştirilmiştir.  Bu bakımdan gerek ülkemizde gerekse ilimizde sağlık alanında önemli çalışmalar yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir . Vatandaşlarımız da bu hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmaktadırlar. Ülkemiz tıp alanında dünyada yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmadığı gibi, hekim ve sağlık çalışanlarımız da sürekli kendilerini yenileyerek geliştirmişlerdir” diye ifade etti.


MİLLETVEKİLİ AÇIKKAPI,” TIP İLMİNE VERDİĞİMİZ ÖNEM TAKDİR TOPLAMIŞTIR”

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Sağlıklı nesiller için tıp ilmine verilen önemin vatandaşlar tarafından takdir edildiğini söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı açıklama yaptı.

Milletvekili Açıkkapı açıklamasında,”  14 Mart 1827 tarihinde Tıbhane ve Cerrahhane-i Amiler’lerin kurulmasıyla ülkemizde Tıp Bayramı kutlanmaya başlandı.Tıp Bayramının kutlanması tıpkı geçmişte olduğu gibi bugünde doktorlarımıza verdiğimiz önemin göstergesidir. Elbette ki her meslek kutsal ve değerlidir ancak doktorların kültürümüzde, inanç değerlerimiz ve medeniyetimizde çok müstesna yerlerdedirler. Kanuni’nin  ‘halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi ve Peygamber efendimizin kıymetinin ancak kaybedildiğinde anlaşılabildiğini belirttiği hususlardan biri de, ‘ Sıhhattir, sağlıktır’ sözleri sağlığın ve sıhhat sağlayıcı olan doktorlarımızın İslam ve Türk kültüründeki önemini göstermektedir” dedi.

Türk-İslam ortak kültürlerinin yetiştirdiği Lokman Hekimler, İbn-i Sinalar ve Akşemseddinler ile başlayan tıp ilmi yolculuna değinen Milletvekili Açıkkapı,” Bu süreç partimizin 15 yıllık serüveninde en yüksek noktaya ulaşmıştır. Geçmişte köylerden kentlere atlı kızaklarla sağlanan hasta nakli, bu süreçte en zorlu yerlerde dahi Ambulans helikopter, jet ve paletli araçlarla sağlanmaktadır.  Yer bulamayıp yerlerde, sedyelerde yatırılan hastalar bugün şehir hastanelerinde en modern şartlarda bakımı sağlanmaktadır. Bu yaşananlar süreç içerisinde nereden nereye geldiğimizi Sağlıklı nesiller için tıp ilmine verdiğimiz önemi vatandaşlarımız takdir etmiştir” diye konuştu.

Vatandaşlarının sağlığı için gecesini gündüzüne katarak, yorulmadan, fedakarca canını dişine takarak çalışan, doktorların gayretlerini aktaran Açıkkapı” Başta Çanakkale’de ve İstiklal Harbimizde olmak üzere  bugüne kadar görevleri başında şehit olan tüm sıhhiye personelimize  rahmet diliyorum. Ülkemizin dört bir yanında, yurt dışında görev yapan hekimlerimize, hemşirelerimize   Ülkemiz vatandaşlarının sağlığı için gecesini gündüzüne katarak, yorulmadan, fedakarca canını dişine takarak çalışan, bu kutsal vazifeyi yerine getiren doktorlarımızın, tıp camiamızın göstermiş oldukları gayretleri için bir kez daha kutluyor başarılarınızın devam etmesini diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


İŞGEM İCRA KURULU TOPLANTISI YAPILDI

İŞGEM İcra Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilen 2. İŞGEM’in geliştirilmesi amacıyla projelendirilen İŞGEM Teknik Destek Projesi ele alındı.

İl Özel İdaresinde yapılan toplantıya Vali Murat Zorluoğlu, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgür, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Yatkın, İŞGEM İcra Kurulu Üyeleri ve İŞGEM Teknik Destek Projesi ekibi yer aldılar.

Toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Zorluoğlu şu bilgileri verdi, “Bugünkü toplantımızda halen yapımı devam eden 2. İŞGEM’in kapasitesinin artırılmasına yönelik hazırlanan Teknik Destek Projesinin değerlendirmesi yapmak için bir araya gelmiş durumdayız. Hali hazırda faaliyetlerini sürdüren bir İş Geliştirme Merkezimiz bulunmaktadır. Burada bulunan işletmelerimiz maksadına uygun şekilde çalışmalarını devam ettirmektedirler.  Aynı zamanda İl Özel İdaremiz Avrupa Birliği hibe destekleri kapsamında IPA 1 projesiyle yeni bir İŞGEM projesi için başvuru yapmış ve bu başvuru kabul edilmişti. Bu kapsamda 2. İŞGEM’in çalışmalarını başlatmıştık. 2. İŞGEM projemizin inşaat çalışmalarında önemli aşamalar kaydedilmiş durumdadır. Bu proje aynı zamanda Teknik Destek Bileşeni de olan bir projedir. Bu toplantımızda teknik destek ekibi Elazığ’daki faaliyetlerine başladı ve birazdan bir bilgilendirme yaparak yaptıkları çalışmalar ve gelinen nokta hakkında ve koordinasyon gerektiren hususlar hakkında bilgiler verecekler” dedi.

Vali Zorluoğlu daha sonra kurulun gündeminde yer alan diğer maddeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Toplantı icra kurulunun gündeminde yer alan maddelerin görüşülmesiyle sona erdi.


BAŞKAN ALAN’DAN GÜNDOĞMUŞ’A ZİYARET

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş’u makamında ziyaret ederek, başarı temennisinde bulundu.

GÜNDOĞMUŞ TEŞKİLATIN GÜÇLENMESİNE KATKI SAĞLAYACAKTIR

Ziyarette bir değerlendirmede bulunan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Gündoğmuş’un 15 Temmuz hain darbe kalkışması sonrası atandığına dikkat çekerek, “Sayın Müdürümüz çok yoğun bir süreç içerisinde bu önemli makama atanmış ve bu yoğunluk halen aynı hızıyla devam etmektedir. Bu yoğun gündem içerisinde maalesef geciktirmiş olduğumuz hayırlı olsun ziyaretini bugün ilimizin değerli işadamı Ecmain Altungök ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Sayın Müdürüm İlimizde bir dönem Kaçakçılık Şube Müdürü görevinde de bulunmuş ve gerek ilimizi gerekse bölgeyi çok yakından tanıyan ve son derece başarılı bir kişidir. 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında bu tür kurumların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bu nedenle Sayın Müdürümüz bu kurumda devletine ve milletine bağlı nice kahraman Fethi Sekinler yetiştirecektir inşallah. Bundan zerre kadar şüphemiz yok. Ben bu vesile ile, bizi ağırlayan ve hiçbir zaman ilgisini esirgemeyen Sayın Müdürümüze bir kez daha hayırlı olsun diyor, başarılar temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Elazığ’a ve Ülkemize layık hizmetler vermeye gayret göstereceklerini söyleyerek teşekkür etti.


FIRAT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK PERSONEL MÜZİK TOPLULUĞU İLK KONSERİNİ VERECEK

Fırat Üniversitesi bünyesinde kurulan “Fırat Üniversitesi Akademik Personel Müzik Topluluğu ilk konserini verecek.

15 Mart 2017 Salı günü saat: 20.00’de Atatürk Kültür Merkezinde “Türk Halk ve Türk Sanat Müziği” konserini verecek olan topluluğun sanat danışmanı Prof. Dr. Vedat Tanyıldızı, tüm akademik ve idari personel ile vatandaşları düzenleyecekleri konser programına davet etti.

Prof. Dr. Tanyıldızı, “Toplumsal bir iletişim dili olan müzik, kültürel kimliğin, dünyaya ve hayata bakışın bir ifade biçimidir; toplumun hayat tarzını, değer yargılarını, örf ve geleneklerini yansıtır, yeni kuşaklara aktarır. Ancak genç kuşaklarımızın dinlediği müzik türleri, ülkemiz için bu aktarmanın pek sağlıklı olmadığını göstermektedir. Kendi müziğimizle büyümüş personelimizin oluşturacağı korolar, Üniversitemizin öğrenci müzik topluluğuna ve dinleyiciler üzerinden topluma olumlu yansıyacaktır" diye konuştu.