Elazığ'dan kısa kısa

22 Mart 2017 - Elazığ Haberleri

Elazığ'dan kısa kısa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BAŞKAN YANILMAZ SAHA ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, havaların ısınmasıyla birlikte hız kazanan saha çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu. 

Başkan Yanılmaz ilk olarak Şorşor Deresi Projesi kapsamında Şorşor Deresi Ana Kolektör Hattının geçtiği Akçakiraz beldesinde ve açık kanal yapım alanlarında incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Yanılmaz, şehrin 40 yıllık sorunu olan Şorşor Deresi problemini çözüme ulaştıran Elazığ Kısmi Kanalizasyon Projesi’ne ilişkin 38.5 kilometre uzunluğundaki ana kolektör hattı ve açık kanal yapım işi çalışmalarının büyük bir hızla ilerlediğini belirterek, “Proje kapsamındaki sanat yapıları, belli noktalardaki göletler, rekreasyon alanları, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla birlikte şehrimize ciddi bir cazibe kazandıracağız. Bölgedeki yaşamı daha da kolaylaştırarak, kalitesini artıracağız.” diye konuştu.

Başkan Yanılmaz daha sonra Ataşehir Mahallesi’nde devam eden yağmur suyu toplama kanalı yapım çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulunarak, “Burada çalışmaların devam ettiği yaklaşık 1100 metre uzunluğundaki yağmur suyu toplama kanalı ile özellikle Malatya Caddesi üzerindeki su birikintilerini Şorşor Deresi kanalına aktaracağız. Şehrimizin altyapısı adına çok önemli olan buradaki çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayacağız, şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Yanılmaz daha sonra Elazığ Belediyesi Çöp Ara Transfer İstasyonu, Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ve Hanpınarı Asfalt Üretim Tesisinde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


DEFTERDAR YILDIRANER’DEN VEDA ZİYARETİ

Resmi Gazete’de yayımlanan son kararnameye göre aralarında Elazığ’ın da bulunduğu 38 şehrin Defterdarlığında görev değişikliği yapıldı. Değişiklik kapsamında Elazığ Defterdarlığından Yozgat’a atanan Erdoğan Yıldıraner Elazığ TSO Başkanı İdris Alan’a veda ziyaretinde bulundu.

ELAZIĞ’A HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYDUM

2013 yılından beri Elazığ Defterdarı olarak görev yaptığını belirten İl Defterdarı Erdoğan Yıldıraner Başkan Alan’a veda ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, Elazığ’a ve Elazığ iş dünyasına hizmet etmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, “Sayın Başkanım 2013 yılından beri Elazığ’dayım. Sizlerle sürekli olarak işbirliği ve müşterek çalışmalar içerisinde bulunduk. Elazığ iş dünyasının temsilcisi olarak sürekli bizlerin yanında yer aldınız ve her zaman destek verdiniz. Bu vesile ile şahsınızda tüm iş dünyasına ve Elazığ TSO camiasına teşekkür ediyorum, iş dünyasının hakkını bizlere helal etmesini diliyorum. Sizleri tanımak ve bu şehirde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

BAŞKAN ALAN, YILDIRANER’E BAŞARI TEMENNİSİNDE BULUNDU

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Başkan Alan, “Sayın Defterdarım makamlar ve görevler elbette kimseye baki değil. Sizler ülkemizin her köşesinde hizmet vermiş olan önemli bürokratlarsınız. Elazığ’da yaklaşık 5 yıldan beri iş dünyamızla birlikte önemli çalışmalar yaptınız. Ben sizlere iyi niyetli yaklaşımlarınız ve iş dünyasına olan katkılarınız nedeniyle teşekkür ediyorum. Elazığ’da bulunduğunuz süre içerisinde sadece rutin devlet memurluğu hizmeti yapmayarak ilin sosyal, kültürel ve sportif gelişmesi noktasında da aktif oldunuz ve önemli çalışmalar yaptınız. Ben bu vesile ile, yeni görev yerinizde sizlere başarılar diliyor, Elazığ iş dünyası adına ilimize ve iş dünyamıza vermiş olduğunuz hizmetler için teşekkürlerimi sunuyorum” değerlendirmesinde bulundu. 


KEBAN’A ATAMA

Keban'a atanan yeni Mal Müdürü Mikdat Kaya görevine başladı.

8 ay önce boşalan İlçe Mal Müdürlüğüne atanan Kaya, göreve başladı.

Kaya, bu bölgenin insanı olması nedeniyle Keban'ın bildiği ve gördüğü bir yer olduğunu belirterek, "Keban'da insanları cana yakın, hoş bir şekilde gördüm. Burada huzurlu ve uyumlu bir şekilde görev yapacağıma inanıyorum." dedi. 


KEBAN'DA KİMLİK KARTI BAŞVURULARI

Keban Nüfus Müdürlüğü yaşlı ve engellilere hizmet için Hükümet Konağında büro kurarak hizmete başladı.

İlçe Nüfus Müdürü Hüseyin Sayar, 2 Ocak'tan itibaren Türkiye genelinde olduğu gibi Keban'da da yeni Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı başvurularının alınmaya başlandığını ifade etti.

Sayar, "Müdürlüğümüzün üçüncü katta olması nedeniyle yaşlı ve engelli vatandaşlarımız zorlanarak çıkmaktaydı. Vatandaşların daha kaliteli ve verimli hizmet alabilmesi için Hükümet Konağımızın zemin katında büro açtık. Vatandaşlardan olumlu tepki aldık. Bu da bizi ve Müdürlüğümüz personelini mutlu etmiştir." dedi.


KÜRSÜBAŞI PROGRAMINA DAVET

Elazığ Belediyesi ve Kültür Park İşletmesi tarafından her ayın 23’ünde düzenlenen ‘Kürsübaşı’ etkinliğinin 4.’sü gerçekleştirilecek.

Elazığ geleneksel kültürünün mihenk taşlarından biri olan Kürsübaşı geleneği bugün de yaşatılarak, gelecek nesillere aktarılıyor. Kültür Park Mamurat’ül Aziz Salonu’nda, Elazığ kültüründe özel bir yere sahip olan ve sohbet, ziyafet, musikiyle dopdolu bir içeriğe sahip Kürsübaşı programı, genç yaşlı Elazığlıları buluşturmaya devam ediyor.

Her ayın 23’ünde düzenlenen, dünü ve bugünü harmanlayan programda, tatlı sohbetlerin ikramlarla harmanlanarak, eşsiz Harput musikisi ile taçlandırılacak. Mahalli müziğin değerli sanatçılarından Bünyamin Eroğlu’nun da konuk olarak katılacağı dopdolu bir içeriğe sahip programa tüm halkımız davetlidir.


BAŞKAN ALAN’DAN BAKAN TÜFENKCİ’YE TEŞEKKÜR

Hükümetin esnaflara yönelik olarak 2017 yılı başında uygulamaya koyduğu sicil affının bankalar tarafından değerlendirilmeyerek esnafların mağdur edilmesi üzerine konu hakkında yazılı bir açıklama yaparak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve TOBB nezdinde çalışma yapılmasını talep eden Başkan Alan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin tutum ve duruşu nedeniyle teşekkür etti.

KOSGEB KREDİLERİNDE ÇOK SAYIDA ÜYEMİZ MAĞDUR OLDU

Başkan Alan değerlendirmesinde, “2016 yılı sonunda KOSGEB tarafından verilen sıfır faizli kredi bilindiği gibi 2017 yılında kapsamı genişletilerek bir kez daha uygulandı. Bu desteğe ilimizden yaklaşık 4 bin kobi başvuru yapmış olup bunlardan 3 bin 397 işletmenin destek almaya hak kazandığı Kosgeb İl Müdürlüğümüz tarafından açıklanmıştır. Ancak kredi almaya hak kazananların bir kısmı geçmiş yıllarda ödemelerde yaşamış olduğu sıkıntılar nedeniyle kara listede olduğu için bankalarca değerlendirme dışında tutulmuş ve hükümetin sicil affı dikkate alınmamıştır. Hükümetimiz bir yandan iç ticaretin canlanması ve istihdamın artması için büyük mücadele verirken bankacılık sektörünün bu uygulaması tepkimizi çekmiş olup, konu hakkında gerekli açıklamalar yapılmış ve başta Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız olmak üzere TOBB’ye mevcut durum hakkında bilgiler verilmiştir.

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci iş dünyasının beklenti ve taleplerine olan hassasiyetini bir kez daha ortaya koyarak konu ile ilgili Tv ekranlarından çok önemli açıklama ve uyarılarda bulunmuştur. Sayın Bakanımız bankalarla konu hakkında bir kez daha görüşüleceğini eğer gelişme olmaz ise yaptırımları devreye sokmaktan çekinmeyeceklerini açıkça ifade etmiştir. İş dünyamız adına bu önemli konuyla ilgili Sayın Bakanımızın göstermiş olduğu bu hassasiyete ve duyarlılığa Elazığ iş dünyası adına bir kez daha teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. Bankaların tutumu nedeniyle krediye ulaşamayan kobilerimiz için de KOSGEB tarafından yeni bir imkan sağlanmasını beklemekteyiz” ifadelerinde bulundu.