Elazığ'dan kısa kısa

31 Mart 2017 - Elazığ Haberleri

Elazığ'dan kısa kısa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

VALİ ZORLUOĞLU’NDAN ŞEHİT YÜZBAŞI OĞUZCAN’IN TABURUNA ZİYARET

Diyarbakır Lice’de şehit düşen Yüzbaşı Fuat Oğuzcan’ın görev yaptığı taburu ziyaret eden Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, “Bu yıl ülkemizin uzun yıllardan beri başına bela olan terör örgütünü mutlaka tasfiye edeceğiz” dedi.

Vali Murat Zorluoğlu, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan’ın görev yeri olan Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığını ziyaret etti. İl Jandarma Alay Komutanı Özay Eryürek, Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Jandarma Komando Tabur Komutanı Binbaşı Okan Kibar’ında katıldığı ziyarette, Vali Zorluoğlu şehit yüzbaşının silah arkadaşlarına taziye de bulundu.

Onları yakından takip ettiğini ve görevleri sırasındaki kahramanlık ile cesaretleri nedeniyle tebrik ettiğini belirten Vali Zorluoğlu, “Terörle mücadelede çok önemli bir noktaya geldik. Allah’ın izniyle devletimizin, hükümetimizin sağladığı imkanlarla ve sizlerin gayretli mücadelesi ile inşallah bu yıl ülkemizin uzun yıllardan beri başına bela olan terör örgütünü mutlaka tasfiye edeceğiz. Bu konuda devletimizin, hükümetimizin ve bizlerin kararlılığı tamdır. İnşallah ümit ediyoruz ve buna göre tedbirlerimizi alıyoruz. Sene sonu gelmeden Allah’ın izni ile dağlarımızda, köylerimizde, kasabalarımızda ve şehirlerimizde bir tek terör unsuru kalmayacaktır” şeklinde konuştu.

Jandarma Komando Tabur Komutanlığı şeref defterini imzalayan Vali Zorluoğlu, daha sonra Tabur Komutanı Binbaşı Kibar’dan personel durumu, genel asayiş tedbirleri ile ilgili de bilgi aldı. 


FIRAT EDAŞ ELAZIĞ İL MÜDÜRLÜĞÜ MUHTARLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Fırat EDAŞ Elazığ İl Müdürlüğünce her ay planlı olarak gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi.

Fırat EDAŞ Kurumsal İletişim Yöneticiliğinin yaptığı açıklamada; ‘’Merkez Kırsal Muhtarlarının geniş katılımıyla gerçekleştirilen toplantının, muhtarların sorumlu oldukları mahallelere yönelik bildirimlerin bir nevi köprü görevi gördüğü ve bu değerli bildirimlerinden ötürü sağladıkları destek ve katkılarından dolayı muhtarlara İl Müdürlüğünce teşekkür edilmiştir. Toplantı da 2016 yılına yönelik gerçekleşen ve 2017 yılına yönelik planlanan çalışmalar hakkında görüşmelerin yapıldığı bildirilmiş olup, muhtarların mahallelerine yönelik elektrik şebekelerine ilişkin yenileme, bakım onarım ve aydınlatma talepleri İl Müdürlüğü yetkililerince not edilmiştir. 24 mahalle muhtarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, düzenli olarak gerçekleştirilen bu görüşmeler neticesinde vatandaşlara yönelik çok faydalı sonuçlar alındığı ve Fırat EDAŞ İl Müdürlüğü koordinasyonunda her ay düzenli olarak bu toplantılara devam edileceği’’ bildirildi.


ELAZIĞ’DA ULUSLARARASI ‘MUNEF 2017’ SEMPOZYUMU

Elazığ'da yurt içi ve yurt dışından katılımcıların olduğu Model United Nations of Elazığ Final (MUNEF 2017) sempozyumu başladı.

Elazığ Final Okulları tarafından küresel sorunlara çözüm bulmak ve dünyadaki Model Birleşmiş Milletler (MUN) sempozyumları içerisinde bir konuma sahip olmak amacıyla  uluslararası MUNEF 2017 sempozyumu düzenlendi. Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen sempozyumun açılışına,  Merkez Bankası Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdürü Doç. Dr. Semih Tümen, Birleşmiş Milletler Türkiye Enformasyon Merkezi Müdürü Ahmet Parla, Mun Planet web sitesi kurucusu Dusanka Ilıc, Salam Centre for Peace Derneği kurucusu Salam Kedan, MUNEF 2017 genel direktörleri, yurt içinden ve yurt dışından gelen delegeler, öğretmenler, ülke içinden ve dışından farklı okullardan gelen öğrenciler katıldı.

Elazığ’da bir ilki gerçekleştirdiklerini aktaran MUNEF 2017 Genel Direktörü Anıl İpekçi,”Düzenlediğimiz MUNEF sempozyumu birleşmiş milletlerin lise öğrencileri için hazırlamış olduğu küçük bir simülasyon. Buradaki amacımız, kentin tanıtımının yapılması, dil aktiviteleriyle lise öğrencilerinin İngilizce konuşarak dünya meselelerine çözüm üretmesi ve ülkemizin son zamanlarda atlatmış olduğu büyük kriz sonucunda hala güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermektir. Bu bağlamda gerek yurt içinden gerek yurt dışından 181 tane delege davet ettik. Aynı zamanda oturum başkanlarını yurt dışından çağırdık” dedi.

MUNEF 2017 sempozyumunun 3 gün süreceği öğrenildi.


KGF GENEL MÜDÜRÜ GERGERLİ VALİ ZORLUOĞLU’NU ZİYARET ETTİ

Kredi Garanti Fonu (KGF) Genel Müdürü İsmet Gergerli, Elazığ Ticaret Sanayi Odası binasında Kredi Garanti Fonu Elazığ şubesinin açılışına katılmak üzere Elazığ’a geldi.

Kredi Garanti Fonu Elazığ şubesinin açılışına katılmak üzere ilimize gelen Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli ve beraberindeki heyetle birlikte Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Vali Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti.

KGF Genel Müdürü İsmet Gergerli, Elazığ Valiliği ziyareti sırasında Vali Murat Zorluoğlu’na Kredi Garanti Fonu’nun kuruluş amacı, gerçekleştirilen faaliyetler ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretten dolayı Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü İsmet Gergerli ve beraberindeki heyete teşekkür eden Vali Murat Zorluoğlu; “Ekonominin büyüyüp gelişmesinde çok önemli bir misyon üstlenen, üretim ve istihdama katkı sağlayan KOBİ’lerimiz ile girişimcilerimizin desteklenmesi, ülkemize yeni yatırımların kazandırılması açısından çok önemli olduğunu belirterek, fon yönetimi ve çalışanlarına başarılar diledi.


BAKAN YARDIMCISI ALPAY: "PARLAMENTER SİSTEM PROBLEM OLAN BİR SİSTEMDİR VE 6 DARBEYE MAL OLMUŞTUR"

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Anayasa sistem değişikliğine getirilen en vicdansız eleştirilerden birisinin tek adamlık iddiası olduğunu söyledi.

Elazığ Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından “Anayasa Sistem Değişikliği” paneli düzenlendi. 16 Nisan’da yapılacak olan referandum öncesi halkın sistemle ilgili bilgilendirilmesi amacı ile düzenlenen program Kültür Park Mamuratül Aziz Salonu’nda yapıldı. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un konuşmacı olarak yer aldığı panele, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, STK Temsilcileri ve davetliler katıldı.

Egemenliğin millete ait olduğunu belirten Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, "Anayasa yapmak egemenliğin en önemli özelliğidir. 5 anayasa değişikliğinin yapıldığı ülkemizde anayasanın hiçbir yerinde olmayan bir millet var. Parlamenter sistem problem olan bir sistemdir ve 6 darbeye mal olmuştur. Parlamenter sistemden vazgeçildiğinde demokrasiye sırt dönüleceğini söyleyenler var, bu külliyen yalan. Parlamenter sistemin, yarı başkanlık sisteminin  ve başkanlık sisteminin de temel referansı demokrasidir. Dolayısıyla parlamenter sistemden vazgeçilip başka hükümet sistemine dönüldüğünde demokrasiden vazgeçileceği iddiaları gerçekçi değildir" dedi.

Anayasa sistem değişikliğine getirilen en vicdansız eleştirilerden birisinin tek adamlık iddiası olduğunu dile getiren Alpay, "Şu anki sistemimizde cumhurbaşkanı sorumsuzdur. Tek sorumlu olduğu vatana ihanet suçlamasıdır. Vatana ihanet suçlamasının hukuken gerçekleşmesi de mümkün değildir. Ceza yargılamasının en temel ilkesi suçların ve cezaların kanunilik ilkesidir. Bir insanın herhangi bir eylemle sorumlu tutulabilmesi ve ceza yargılanmasına tabi kılınabilmesi için o eylemin kanunda tarif edilmesi lazım. Bu sistemde alabildiğince geniş görev yetkileri olan bir cumhurbaşkanından bahsediyoruz. Teklif edilen sistemde ise yetki kullanan hiç kimsenin yargı denetimi dışında kalmaması esası üzerine oturtulmuştur" dedi.

UÇUM: "NİHAİ KARARI HER ZAMAN HALK VERECEKTİR"

Anayasa sistem değişikliğinin 3 ana dayanağının olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Bu 3 dayanaktan birincisi bu anayasa değişikliğinin siyasal model açısından halka dayanmasıdır. Son 200 yıldır yeni yönetim arayışında ilk kez halk olarak nasıl bir siyasal modelde yaşamamız gerektiğine karar vereceğiz. 200 yıldır yapılan yeni yönetim arayışında her zaman halk adına tercihler yapıldı. İlk kez halk ben bu hükümet modelinde yaşamak istiyorum yada ben bu hükümet modelini istemiyorum deme konusunda bir irade kullanacak. Bu 16 Nisan sonucundan bağımsız olarak halkın asli kurucu irade oluşunun tescillendiği gün olacaktır. Artık 16 Nisan'dan sonra Türkiye'de siyasal sistem değişikliklerinde nihai kararı her zaman halk verecektir" şeklinde konuştu.

Anayasa sistem değişikliğinin ikincisi dayanağının ise hukuk anlayışını değiştirmek olduğunun vurgulayan Uçum, "Türkiye tasarlayıcı, baskıcı hukuk anlayışından kolaylaştırıcı imkan sağlayan hukuk anlayışına geçecek. Çünkü bu anayasa değişikliği siyasete ve halka alan açan değişikliktir. Üçüncüsü ise bu anayasa değişikliği tam meşrutiyete dayanmaktadır. Devletin kuruluşunda tam meşrutiyet gerçekleşmektedir. Bu anayasa değişikliği bir reform başlangıcı olarak önümüzdeki yıllarda hem anayasal seviyede hem yasalar seviyesinde Türkiye'nin siyasal seviyesinde birçok dönüşümü gündeme getirecektir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından panel, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla sona erdi.