Elazığ'dan kısa kısa

5 Nisan 2017 - Elazığ Haberleri

Elazığ'dan kısa kısa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ELAZIĞ’DA 46 STK’DAN TEPKİ AÇIKLAMASI

Elazığ’da bir araya gelen 46 sivil toplum kuruluşu (STK) Kerkük ve İdlip’ te yaşanan olayları kınadı.

Elazığ Öğretmenevi önünde bir araya gelen 46 STK,  Kerkük’te resmi kurumlara sözde Kurdistan bayrağının asılmasını ve İdlip’te yaşanan katliama tepki gösterdi.  46 STK’nın adına açıklamada bulunan Elazığ Türk Ocakları Başkanı Birol Bulut 22 Mart tarihinde Talabani ve Barzani'nin  aralarına Kerkük valisini de alarak Kerkük’teki resmi kurumlara sözde Kurdistan bayrağı astırma cüreti gösterdiklerini söyledi.

Emperyalist taşeronların yürüttükleri işgal politikalarına son vermediğini vurgulayan Bulut, "Barzani çetesi bu cesareti kimden aldığı açıktır.  Bugüne kadar her türlü zulmü sineye çekip sağduyuyla hareket eden Türkmenler için kamuya ait binalara asılan bayrak, bardağı taşıran son damla olmuştur.  Bir aşiretin kadim Türk yurtlarında köklü bir medeniyetin, koca tarihin, ecdat yadigarı bir vatan toprağının kaderiyle oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

İdbil’de yaşanan olaya sessiz kalınmasının mümkün olmadığını ifade eden Bulut,  “Emperyalist güçlerin koruması altında zalim Esad’ın  İdbil’e gerçekleştirdiği kimyasal saldırıda çoğu çocuk olmak üzere 100’den fazla insan katledildi. Bu mazlumların vebali bizde dahil olmak üzere tüm dünyanın boynundadır" diye konuştu. 


TED ELAZIĞ KOLEJİNİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

TED Elazığ Koleji'nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

Türk Eğitim Derneği tarafından eğitim kalitesini yükseltmek amacıyla bölgenin en büyük eğitim kampüsü niteliğini taşıyan TED Elazığ Kolejinin  resmi açılış töreni yapıldı. Açılış törenine Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz,AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, Fırat Üniversitesi Rektörü Kutbeddin Demirdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, veliler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’nin gelişmesi, kalkınması ve küresel bir güç haline gelmesinin bilgi üretmekle gerçekleşeceğini aktaran Vali Murat Zorluoğlu,” Bilindiği gibi ülkemiz petrol ve doğal gaz zenginliği olan bir ülke değildir. En büyük zenginliğimiz ve en güçlü yanımız şüphesiz genç ve dinamik nüfusumuzdur. İşte bu genç nüfusu dünyadaki dönüşümü takip edebilen demokrasi, adalet duygusu gelişmiş milli ve manevi değerlere sahip çıkan bireyler olarak yetiştirebilirsek ülkemiz 21’inci yüzyılda her bakımdan refahın yakalanabileceği bir ülke olacaktır. Açılışını yapacağımız bu güzel okulun Elazığ’a eğitim alanında değer katacağına ve burada yetişecek evlatlarımızın ülkemizin geleceğinde çok önemli görevler üstleneceğine yürekten inanıyorum ”dedi.

Elazığ’da eğitim kalitesini yükseltecek, bir okulun açılışını yaptıklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise ” Elazığ son 3 yıl içerisinde yaşanabilir şehirlerarasında 49’uncu sıradan 19 uncu sıraya yükselmiş olan bir şehirdir. Hedefimiz 2023 yılında Elazığlımızı yaşanabilir şehirlerarasında ilk 10’un arasına sokmak. Bu mahiyette yaşanabilir şehir olabilmenin yollarından bir tanesi de şuanda açılışını yaptığımız katma değeri yüksek kuruluşların olmasıdır” diye konuştu.

Günümüzde savaşların silahla yapılmadığını ülkelerin güç değerlerinin sağlam bir nesil yetiştirmekle gerçekleşeceğini dile getiren  TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu” Şüphesiz ki neslimizi yetiştirirken değerleri ve ilkeleri de yetiştireceksiniz değerleri olmayan toplumların bir geleceği yoktur. Eğer biz geleceğe sağlam adımlarla bakmak istiyorsak bir ülkede eğitime her şeyden fazla önem vermemiz gerekiyor. Biz eğitimdeki adaletsizlikleri ortadan kaldırmak mecburiyetindeyiz”şeklinde ifade etti.

Diğer katılımcıların da konuşmasının ardından çeşitli etkinlikler de yer aldı. Daha sonra protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte kurdale keserek resmi açılışı gerçekleştirdi.


ELAZIĞ’DA ÇİFTÇİLERE GÜBRE KULLANIMI ANLATILDI

Elazığ’da çiftçilere, organik gübre kullanımı hakkında bilgi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Mühendisleri Odası iş birliğiyle organik gübreyi kullanılabilir hale getirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla çiftçilere  ‘Organik Gübre Kullanımı’ konulu konferans verildi.  düzenlendi. Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü konferans salonunda düzenlene  programa Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Karaca, Fırat Üniversitesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Nitrat içerikli gübrelerin patlayıcı özelliğinden dolayı nitrat kullanımını yasakladıklarını dile getiren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan,  “Son yapılan çalışmalar neticesinde halk arasında can gübresi olarak bilinen gübrenin e-reçete usulüyle satışını serbest bıraktık, ancak yüzde 33'lük nitrat gübresini tamamen yasakladık. Kimyasal gübrelerin kullanımıyla birlikte çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras olan toprağın kirlenmesi söz konusudur. Dolayısıyla organik gübre diyebileceğimiz, içinde kimyasal madde barındırmayan ve toprak yapısına zarar vermeyen gübrelerin kullanımı büyük önem arz ediyor” dedi.

Gelişen dünya içerisinde, iklim değişikliklerinden dolayı her geçen gün sıkıntılar yaşadıklarını belirten Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Karaca ise,” Gelişen toplum içerisinde birim alandan daha fazla ürün elde edelim derken karşımıza gıda güvenliği dediğimiz konu çıkıyor. Son günlerde tercih ettiğimiz kimyasal gübre kullanımının azaltılması talebi tüketicinin önceliği haline geldi. Kimyasal gübre kullanımının yerini doldurabilecek ve ürün artışı sağlayabilecek besin maddeleri kullanımıyla beraber sektörel anlamda organik gübrenin kullanımı ciddi bir talep oluşturuyor” diye konuştu.

Program,  veteriner hekim Murat Kalkan ve Fırat Üniversitesi Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi’nin gübre kullanımı ile ilgili sunumları ile sona erdi.


ELAZIĞ’DA ‘MÜHENDİSLİK ÖĞRETİMİNDE KALİTE"  PANELİ DÜZENLENDİ

Elazığ’da  "Mühendislik Öğretiminde Kalite" paneli ile bölüm öğrencileri bilgilendirildi.

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin 50. kuruluş yılı münasebetiyle "Mühendislik Öğretiminde Kalite" konulu panel düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde yapılan panele, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Prof. Dr. Halil Hasar, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Mühendislik Fakültelerinin ilk 10’da olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ,  Fırat Üniversitesi olarak mühendislik alanında belli bir kalite düzeyini yakaladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in moderatörlüğünde panel gerçekleştirildi.

Panelistlerden Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Dr. Celal Sami Tüfekçi, Mühendislik Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Danışma Kurulu Başkanı Doç. Dr. Erbil Payzın, Hannover Teknik Üniversitesinden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Şevki Hoşağası, HAVELSAN AŞ.’den Elektrik-Elektronik Mühendisi Mehmet Özgür Karahan ve  GÜLSAN Şirketler Grubu Koordinatörü İnşaat Mühendisi Altok Kurşun, mühendislik alanındaki tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Panel sonunda katılımcılara Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci tarafından plaket verildi.


KOVANCILAR’DA “AĞACIMLA BÜYÜYORUM” PROJESİ

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde, ana okulu öğrencileri fidan dikti.

Kovancılar Anaokulu tarafından hazırlanan  "Ağacımla büyüyorum” projesi kapsamında, fidan dikme etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Kaymakam Hasan Gündoğdu, ilçe protokolü, okul idarecileri ve öğrenciler katıldı. Kovancılar-Tunceli yolunda hazırlanan hatıra ormanına  öğrenciler fidan dikti. Fidan dikme programında, kadınlarda gözleme yaparak katılımcılara ikramda bulundu.

Her yıl öğrencilere ormanın öneminin aktarıldığı vurgulanan programda, projenin öğrencilerin yaşayarak anlamasını sağlamak olduğu kaydedildi.


MİLLETVEKİLİ SERDAR;” AVUKATLIK, HUKUK SİSTEMİNİN AYRILMAZ BİR ÖGESİDİR”

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi  Ömer Serdar, Hukuk devleti ilkesinin temeli olan savunma hakkının uygulayıcısı olarak avukatlık müessesesinin, hukuk siteminin ayrılmaz bir ögesi olduğunu söyledi.

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi  Ömer Serdar, açıklama yaptı.

Milletvekili Serdar açıklamasında,”Hukuk devleti anlayışı ile adaletin sağlanması, bir devletin vatandaşlarının güvenli, huzurlu ve refah seviyesi yüksek bir ortamda hayatlarını devam ettirebilmelerinin asli unsurlarındandır. Hukuk devleti ilkesinin temeli olan savunma hakkının uygulayıcısı olarak avukatlık müessesesi, hukuk siteminin ayrılmaz bir ögesidir. Savunma yargının temel taşıdır ve savunma olmadan hak dağıtımından, yargı bağımsızlığından söz etmek mümkün değildir”dedi.

Avukatlık mesleğinin, hakların korunması, adaletin sağlanması ve toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların giderilmesinde büyük önem taşıyan bir meslek olduğuna değinen Serdar,” Yargılamanın asli unsurunu teşkil eden, birey hak ve özgürlüklerinin kullanılması ve savunulmasına kılavuzluk yapan avukatlarımız adaletin tesis edilmesine hizmet etmektedir. Avukatlarımız vatandaşların devlete olan güvenlerini pekiştirmekte ve devlet, vatandaş ilişkilerinin düzenlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır. Hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine, kişilerin savunma haklarının kutsallığına inanmış ve bunu meslek edinmiş avukatlarımız adil yargılanmanın temini için temel bir kamu hizmeti görevi ifa etmektedirler. Bireyleri,hakları konusunda bilgilendiren, yönlendiren, haklarının korunmasında ve kullanılmasında yardımcı olan avukatlarımızın, toplumsal ilişkilerde karşılaşılan sorunların çözülmesi, adalet ve hakkaniyetin sağlanması için gösterdikleri gayretler, toplumumuzca da takdir edilmektedir” diye konuştu.

Savunmanın temsilcisi olan avukatların olmadığı, savunma ve avukata gereken önemin verilmediği yerde hak ve adalet olmasının mümkün olmadığına vurgu yapan Serdar, avukatların, kamu vicdanının ve adaletin yerine getirilmesi işlevinde ulvi bir görev üstlenmiş adalet savunucuları olduğunu da kaydetti.