Elazığ'dan kısa kısa

16 Mayıs 2017 Elazığ Haberleri

Elazığ'dan kısa kısa
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZIN ESERLERİ SERGİLENDİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan el emeği göz nuru eserler sergilendi.

Bir AVM de gerçekleşen sergi açılışına Sevcan  Zorluoğlu Hanımefendi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Suat Kenç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, öğretmen, kursiyer ve vatandaşlar katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Destek Merkezi Müdürlüğü’nde koruma altında kalan çocuklarımızın yapmış oldukları eserlerin sergi açılışı Sevcan Zorluoğlu ve katılımcılar tarafından kurdele kesilerek yapıldı.

Koruma altında kalan özel çocuklarımızın el emeği göz nuru eserler olan ahşap boyama ve filografi gibi eserlerin sergilendiği stantları gezen Sevcan Zorluoğlu, serginin hazırlanmasında emeği geçen usta öğreticilere ve öğrenci çocuklarımıza teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sergi 3 gün boyunca vatandaşların ziyaretine açık olacaktır.


BAŞKAN ALAN, İŞ ADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, Karakoçan ilçesinde iş adamlarıyla bir araya gelerek  değerlendirmede bulundu.

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, beraberindeki heyetle birlikte Karakoçan ilçesine giderek Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Cemil Sarıoğlu’nu ziyaret edip, ilçedeki iş adamlarıyla bir araya geldi. İş adamlarıyla istişare toplantısı yapan Başkan Alan,  Elazığ’ın en hızlı büyüyen ilçesi konumundaki Karakoçan’a ivedi şekilde organize sanayi bölgesi kurulması gerektiğini söyledi.

İlçenin hızla geliştiğine dikkat çeken Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, “Elazığ TSO başkanı olarak sadece Elazığ merkezde değil ilçelerimizde faaliyet gösteren üyelerimizin sorun ve beklentilerini yerinde konuşmak üzere bir dizi ilçe gezileri başlatmış bulunmaktayım. İlimiz OSB’de yapılacak yatırımlar artık 6’ınca bölge desteklerinden istifade etmektedir.  Bu önemli kazanımın ilçeler bazında yaygınlaştırılması Elazığ TSO olarak bugün öncelikli konumuz haline gelmiştir. Ekonomisi çok büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa bağlı olan Karakoçan ilçemizde bu sektörlere dayalı kurulacak bir imalat organize sanayi bölgesi ilçemizin ekonomik durumunu çok ciddi manada değiştirecektir” dedi.

Karakoçan’a kurulacak OSB’ye AB ülkelerinden çok sayıda yatırımcının geleceğini ifade eden Başkan Alan, “Elazığ’ı kalkındırmak ve geliştirmek aynı zamanda işsizlik sorununu çözmek tüm ilçelerle birlikte top yekin bir kalkınma modelinin uygulanmasıyla ancak mümkündür.  Bu nedenle Karakoçan’a ivedi bir şekilde OSB kurulması noktasında gerekli olan tüm çalışmaların oda olarak startını vereceğiz. Sizlerin de bu nokta bizlerin yanında yer almasını ve desteklerinizi bekliyorum” diye konuştu.

Tüm vatandaşlara eşit muameleyle hizmet verdiklerini vurgulayan Karakoçan Kaymakamı Cemil Sarıoğlu,  “İnşallah bu ziyaretler daha sıklıkla yapılarak bu tür toplantılarda bir araya gelmeye devam ederiz. Biz belediye ve kaymakamlık olarak halkımızın siyasi görüşü, düşüncesi ve bakış açısı ne olursa olsun yasalar ve kanunlarla ilgili hükümler doğrultusunda eşit bir muamele yaparak hizmet veriyoruz. Başkanımın ziyareti ile bugün ilçemizde ekonomik faaliyetlerin gelişmesi ve refah seviyesinin yükselmesi noktasına neler yapılabilir konusunu hep birlikte değerlendireceğiz. Bizim beklentimiz öncelikle vatandaşımızın bir adım atarak ilçesine sahip çıkmasıdır. Bu yapılırsa biz valimizin de talimatı ile iş adamlarımıza on adım atmaya hazırız” şeklinde ifade etti.


ELAZIĞ’DA ENGELLİ BİREYLERLE İLGİLİ EĞİTİM SÖYLEŞİSİ

Elazığ’da  Engelliler Haftası kapsamında ‘Engelli Bireylere Yaklaşım ve Mesleki Elemanlar Eğitim Söyleşisi’ yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından engelli bireylerin karşılaştığı sorunların çözümü ve bu bireylere ilgilenen kurum personellerinin bilgilendirilmesi amacıyla ‘Engelli Bireylere Yaklaşım ve Mesleki Elemanlar Eğitim Söyleşisi’ adı altında program düzenlendi. Düzenlenen programda konuşmacı olarak Fırat Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim üyesi ve Türkiye Psikiyatri Derneği Elazığ Şube Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca yer aldı.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası programları dolayısıyla kurum olarak bir takım çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt, “ Bu gün burada toplanma amacımız psikiyatri uzmanı Murad Atmaca ile sohbet havasında bir söyleşi yapmak, bu doğrultuda personellerimizi bilgilendirmek ve onların sorunlarını tartışmaktır” dedi.

Engelliler Haftasının engelli vatandaşlara ilgili sorunların yoğun bir şekilde konuşulduğu ve tartışıldığı bir hafta olduğunu vurgulayan Murad Atmaca, “ Engelli vatandaşlarımızla ilgilenen kişilerle alakalı problemler sıkıntılar konusunda çok fazla şey konuşulmuyor. Bizde bu vesileyle burada engelli vatandaşlarımız ve kurum bünyesinde görev yapan personellerin sıkıntılarını konuşmak adına toplandık. Biz burada görev yapan profesyonellerin karşılaştığı zorluklar ve güçlüklerle ilgili bir söyleşi yapmaya karar verdik” diye konuştu.

Engelli bireylerle ilgilenen kurum personelleri ve vatandaşların katıldığı söyleşi, soru cevap şeklinde yapıldı.


ELAZIĞ’DA ÖĞRENCİLERE MESLEK TANITIM KONFERANSI

Elazığ'da 'Yoksul Aile Çocuklarının PVC İmalatında İstihdamı’ projesi kapsamında öğrencilere meslek tanıtım konferansı verildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ‘Yoksul Aile Çocuklarının PVC İmalatında İstihdamı’ projesi kapsamında, 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Liseli tarafından kariyer planlaması konusunda öğrencilerin tercihlerine yön vermek amacıyla konferans verildi. Elazığ Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen konferansa, Mimar Yrd. Doç. Dr Ayça Gülten, Diyetisyen Zehra Betül Erman, Klinik Psikolog Yılmaz Kaplan, İnşaat Mühendisi Bilal Mukan Aytaç konuşmacı olarak yer aldı.Öğretmen ve öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı konferans kapsamında meslek dallarını temsil eden uzmanlar, öğrencilere tercih edebilecekleri meslekler hakkında bilgiler verdi.

Öğrencilere kariyer planlaması konusunda konferans verdiklerini belirten Lise Müdürü Fethi Kıraç, “ Proje kapsamında, mimar, diyetisyen, klinik psikolog, inşaat mühendisi arkadaşlarımızla bir araya geldik. Öğrencilerimizin en büyük problemlerinden bir tanesi meslekler ile ilgili tercihlerde bulunmaları. Biz de zaman zaman meslek seçimi konusunda kendimizi mutlu edecek meslekler konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Öğrencilerimizin bu sıkıntılarını gidermek amacıyla bu tarz çalışmalar yürütmekteyiz” dedi.

Gençlere kendi meslekleri hakkında bilgiler verdiklerini aktaran Klinik Psikolog Yılmaz Kaplan, “Bu anlamda öğrencilere eğitim süreçleri, mesleki detaylar ve elde edilebilecek istihdamlarla ilgili bilgiler vermeye çalıştık. Bizimle beraber diyetisyen , mimar ve inşaat mühendisi arkadaşımız bugün burada meslekleri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu” diye konuştu.


KEBAN KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ ÜYE SEÇİMİ

Keban Köylere Hizmet Götürme Birliği Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Keban Kaymakamı Hayrettin Baskın başkanlığında kaymakamlıkta yapılan toplantıya, İl Genel Meclisi üyeleri Abdultalip Deniz ve Muzaffer Bulut, Özel İdare Müdürü Sadi Oruç, Köylere Hizmet Götürme Birliği sorumlusu Samet Bayir ve 30 köy muhtarı katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Baskın, birlik tarafından yapılan çalışmalara değinerek, 2017 yılı KÖYDES projesi kapsamında yapılacak hizmetleri anlattı.

Toplantıda yapılan seçimlerin ardından muhtarlardan Ahmet Fethi Doğan ve Fethi Albayrak katip üyeliğine, Yunus Murat ve Murtaza Gedik de meclis üyeliğine seçildiler. 


PALU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCİLERİ REKTÖR PROF. DR. DEMİRDAĞ’I ZİYARET ETTİ

Palu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, protokol ziyaretleri kapsamında, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete katılan öğretmenler ve öğrenciler Rektör Prof. Dr. Demirdağ’a günün anısına çiçek takdim ettiler.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, ziyaretten mutluluk duyduğunu belirterek, öğrencilere eğitim hayatında başarılar diledi.

Rektör Demirdağ’ı ziyarete, Palu Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Alev, Okul Aile Birliği Başkanı Nusret Kaya ile Meslek dersleri öğretmenleri de katıldı.


SÜT İŞLETMECİLERİ İLE BORDO BEYAZ BAYRAK GÜVENİLİR GIDA TOPLANTISI

Süt İşleme tesislerine yönelik olarak Bordo Beyaz Bayrak Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü bilgilendirme toplantısı 15 Mayıs 2017 tarihinde, İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal ÇETİNKAYA, konuşmasına toplantıya katılan işletme yetkililerine teşekkür ederek başladı. ÇETİNKAYA; 5996 sayılı Kanun çerçevesinde denetim ve kontrol hizmetlerinin İl Müdürlüğü tarafından verildiğini belirterek; “İl Müdürlüğü olarak denetim ve kontrol hizmetlerine farklı bir anlayış getirerek Süt İşleme tesislerini Bordo Beyaz Bayrak Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü ile taltif edeceğiz, yaklaşık 6 aydır farklı sektörlerde bordo beyaz ödülü çalışmaları yapıyoruz, bunun ilk ayağı da süt ve süt ürünleri sektörüdür” dedi.  Gıda ve Yem Şube Müdürü Cemal ÇETİNKAYA konuşmasına  işletme yetkililerinin fikirlerini alarak son verdi.

Toplantı, kurum personellerinden Veteriner Hekim Dr. Pınar ŞEKER’in  süt işleme tesisi yetkililerine Bordo Beyaz Bayrak Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü kriterleri hakkında bilgi  vermesi ile son buldu.