Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Çakmakçı altın fiyatlarını değerlendirdi

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Çakmakçı altın fiyatlarını değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altın fiyatlarının düşüş nedenini açıkladı.

ÇAKMAKÇI: "ALTININ DAHA DA DÜŞECEĞİNE İNANMIYORUZ"

Yatırımın vazgeçilmezi altın, yaz mevsimi boyunca pandemi süreciyle rekor fiyatlara kadar çıkmıştı. Altın geçtiğimiz hafta düşüşe geçmeye başladı, düşüşle birlikte ise vatandaşlar altına yöneldi.

Başkan Çakmakçı; "Özellikle Azerbaycan ve Ermenistan gerilimi, aşı haberi, maliye bakanının istifası piyasada bomba etkisi yarattı. Özellikle maliye bakanı, finans kurumlarında hiçbir şekilde yer bulamadı ve bu, hep tepki ile karşılandı. Üst üste gelen bu haberler altın ve döviz fiyatlarını düşürdü."  dedi.

Vatandaşın düşüşe geçen fiyatlarda ne yapması gerektiği sorusuna ise başkan Çakmakçı şu şekilde yanıt verdi:

"Vatandaşa şu an bir şeyler söylemek çok yanlış; merkez bankasının belirleyeceği faizler düşecek mi? Aynı mı kalacak?  Bu sorunun cevabı gelince doğru yönlendirme yapabiliriz.

Vatandaşların düşüşü fırsata çevirmeleri gerektiğinin tüyosunu veren Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı: Altın ve dolar ama özellikle altın uzun vadeli yatırım aracıdır. Vatandaşımız panik yapmasın. Borsayla uğraşan oyuncular, küçük sermayeli yatırımcıyı piyasadan kaçırmayı istiyor bu bir oyun. Altının daha da düşeceğine inanmıyoruz." diyerek konuşmasını noktaladı.