Elazığ merkezli 4 ilde operasyon

Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonlarda, evde sabun paketleme işi vaadiyle nitelikli dolandırıcılık yapan 11 şüpheli yakalandı.

Elazığ merkezli 4 ilde operasyon
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Elazığ merkezli olarak Mersin, Adana ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirdi.

Bu operasyonlar neticesinde, evde sabun paketleme işi vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediği tespit edilen 11 şüpheli yakalandı. 

Sabahın erken saatlerinde düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerin internet üzerinden verdikleri sahte iş ilanlarıyla mağdurları dolandırdıkları belirlendi. Şüpheliler, mağdurlardan paketleme malzemeleri ve kargo ücretleri adı altında para toplayarak haksız kazanç elde ettiler. Yakalanan şüpheliler, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak için faaliyetlerini azim ve kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

Yetkililer, dolandırıcılık gibi suçlara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.