Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk: 'Biz Hazırız'

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, 15 Şubatta okullarda yüz yüze eğitimin başlatılması yönünde çalışmaların yapıldığını hatırlatarak Elazığ'da okulların yüz yüze eğitim için hazır olduğunu söyledi.

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk: 'Biz Hazırız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Haber | Pandemiyle mücadelede temel prensibin maske-mesafe ve hijyen olduğunu belirten Gürtürk, “Temizlik ve hijyen anlamında tüm önlemlerimizi almış durumdayız. Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile yaptığımız "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla ‘Okulum Temiz’ belgelendirme programını başarıyla yürüttük.

Yaptığımız protokol doğrultusunda bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan denetimler sonucunda Elazığ’daki okullarımız yüzde 90’nın üzerindeki bir oranda ‘Okulum Temiz Belgesi’ aldı. Geri kalan kısmı da almaya devam ediyor. Küçük eksiklikler gideriliyor. İnşallah okullar açıldığı zamanda Okulum Temiz Belgesini tüm okullarımız almış olacak. Seyreltilmiş olarak okullarımız açıldığında Elazığ’da olumsuz bir durum yaşamamıştık. Elbette bu süreçte de biz gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık. Eğitim ve öğretime hazırız. Çocuklarımız okullarını özledi, öğretmenlerimiz öğrencilerini özledi. İnşallah tez zamanda bu süreci geride bırakırız.” dedi.

Özellikle velilerin çocuklarını okula göndermeleri noktasında kesinlikle rahat olmaları gerektiğine vurgu yapan Gürtürk, ailesinde ve yakın çevresinde koronavirüs temaslı öğrenci olduğunda okullara bilgilendirici mesaj geldiğini ve okul idaresinin bu öğrencinin karantina sürecini takip ettiğini kaydetti.

ADAPTASYON SÜRECİNE DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

Okulların açılmasıyla birlikte yaşanan pandemi süreci nedeniyle adaptasyon sorunu yaşayan öğrencilere destek sağlayacaklarını ifade eden Gürtürk, “Milli Eğitim Bakanlığımızın salgının öğrenciler, gençler ve aileler üzerinde yarattığı kaygı ve travmatik etkileri azaltmak amacıyla kurduğu 444 0 632 nolu iletişim hattı var. Rehber öğretmenlerimiz de okullarda öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize yönelik psikososyal destek çalışmaları yapılmaktalar. Bu çalışmaları yaşadığımız 24 Ocak depremi sonrasında da yapmıştık. O dönemde yaklaşık 50 bin kişiye o psikososyal destek sağladık. Bu çalışmalarımız yine devam ediyor. Okullarımız açıldığında bireysel olarak veya toplu olarak bu noktada desteklerimiz devam edecek.” diye konuştu.