Elazığ, otomotiv devlerini bekliyor!

Elazığ, otomotiv yatırımlarıyla ekonomik kalkınma ve istihdam artışı bekliyor. Yatırım potansiyeli yüksek bu şehir, büyük otomotiv devlerini bekliyor.

Elazığ, otomotiv devlerini bekliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel Haber... Elazığ, stratejik konumu ve coğrafi avantajlarına rağmen otomotiv sektöründe yatırım çekemiyor. Geçmişte Mercedes-Benz Kamyon gibi devlerin yanı sıra son dönemde Türkiye'nin gururu Togg ve Çin'in otomotiv devi BYD gibi markaların yatırımları dikkat çekerken, Elazığ ve çevre illerinin bu yatırımlardan mahrum kalması merak konusu.

Peki, otomotiv sektörü neden Elazığ'a ve çevre illere yatırım yapmıyor? Bu durumu değiştirmek için neler yapılmalı?

Büyükşehirlerden tersine göçü desteklemesi için otomotiv sektörünün bölgeye yatırım yapması ve istihdam yaratması açısından Elazığ gibi illere yatırım yapılması büyük önem taşır.

Ancak bu yatırımların gerçekleşmesi için bazı adımların atılması gerekiyor. Bu konuda geçtiğimiz gün BYD'nin ülkemize 1 milyar dolarlık yatırımı imzalaması üzerine Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, BYD firmasını, otomobillerin bazı parçalarını üretmek adına 6. bölge teşvik imkanlarından faydalanması için Elazığ'a davet etti.

Öncelikle, bu konuda Elazığ'ın cazibe merkezi haline getirilmesi için Elazığ Milletvekilleri, Elazığlı bürokratlar, belediye, üniversitemiz, sanayimiz ve şehrimizin önde gelen iş insanları bir araya gelip şehrin altyapı iyileştirmeleri, teşvik paketleri ve bölgenin yatırım potansiyelinin tanıtılması konusunda iyi bir çalışma yapmalı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelip bu konuda ne kadar istekli olduklarını ortaya koymalı.

Elazığ'da otomotiv yatırımının, sadece şehir için değil, çevre iller için de ekonomik büyüme ve istihdam açısından büyük faydalar sağlayacağı aşikar.

Üretim tesisleri, yan sanayi ve lojistik hizmetler gibi yan sektörlerde de canlanma yaratacak bu tür yatırımlar, bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacaktır. Ayrıca, böyle bir yatırım, batıya göçü de azaltarak yerel ekonomiyi de güçlendirebilir.