Elazığ protokolü'nden kınama

Elazığ protokolü, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki El-Ehli Baptist Hastanesine yapmış olduğu saldırıyı kınadı.

Elazığ protokolü'nden kınama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK PARTİ İL BAŞKANI YILDIRIM: "TARİHTE BENZERİ OLMAYAN BU VAHŞETİ DURDURMAK İÇİN TÜM İNSANLIK HAREKETE GEÇMELİ"

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Tarihte eşi benzeri görülmemiş bu katliama ve soykırıma tepki göstermek tüm insanlığın ortak sorumluluğudur” dedi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’e gerçekleştirdiği saldırıları şiddetle kınadığını belirten AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, konuyla ilgili basın açıklamasında bu vahşete dur demek için yapılan tüm etkinliklere teşkilat olarak katıldıklarını, bundan sonrakilere de katılacaklarını vurguladı.

Bu süreçte inisiyatif alan Sivil Toplum Kuruluşlarının Filistin halkına destek vermek amacıyla gerçekleştirdikleri tüm faaliyetleri önemseyeceklerinin de altını çizen Başkan Yıldırım; “Elazığ halkı işgal altındaki Filistin halkının yanında olmaya devam ediyor. Düzenlenecek etkinliklere katılan tüm Elazığlı hemşerilerim her türlü provokatif eylem ve söylemlerden uzak durmalı. Yapılacak her türlü eyleme katılırken amacımızın Filistin halkına destek vermek olduğu kesinlikle unutulmamalıdır. Elazığ tek ses olacak şekilde birlik ve beraberlik içerisinde zor günler geçiren Filistin halkına en güçlü desteği sunacaktır.” dedi.

Başkan Yıldırım açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi; “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların sona ermesi ve bölgede barışın tesisi için dünya liderleriyle telefon diplomasisini sürdürüyor. Yaşanan çatışmalı süreç, bölgede artan gerilim ve çözüm için atılması gereken adımlar konusunda bölge ülkelerin liderleriyle temaslarına ara vermeden devam ediyor. Bizler de Elazığ’da Filistin halkının yalnız olmadığını tüm dünyaya duyurma adına yapılacak her türlü organizasyonun içerisinde olduğumuzun ve olacağımızın altını çiziyoruz. Biz çatışmaların bir an önce sona ermesinin bölge ve dünya barışı adına önemli olduğuna, gerilimi artırıcı adımlardan uzak durulmasının İsrail-Filistin meselesinde karşılıklı atılacak müspet adımların kalıcı çözümü beraberinde getirebileceğine inanıyoruz. Gazze'deki insan hakları ihlallerine karşı, başta Batılı ülkeler olmak üzere, uluslararası toplumun etkin çıkışlar yapması gerekiyor. Krizi derinleştiren kışkırtıcı adımlar yerine yıllar boyunca Filistin'e verilip tutulmayan sözlerin hatırlanması ve gereğinin yerine getirilmesi bu noktada büyük önem arz ediyor.”

İsrail'in dün akşam Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği ve yüzlerce kişinin şehit olduğu saldırıyı da kınayan Başkan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “İçerisinde kadınların, çocukların ve masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail'in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir. Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyoruz.”

MİLLETVEKİLİ EROL: "HASTANE SALDIRISI AÇIK BİR SAVAŞ SUÇUDUR"

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İsrail’in  Gazze'de  El Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği ve yüzlerce insanın hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Gazze'de El Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen ve en az 500 kişinin öldüğü saldırı sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, açıklamalarda bulunarak insanlık suçu işleyen İsrail’e büyük tepki gösterdi. Siyonist İsrail’in gerçekleştirdiği hastane saldırısının açık bir savaş suçu olduğunu dile getiren Milletvekili Erol, saldırının uluslararası toplum tarafından bir an evvel cezalandırılmasının en temel insani beklenti olduğunu söyledi.

Milletvekili Erol açıklamasında; “75 senedir özgür Filistin için emperyalist güçlerin Ortadoğu’daki maşası İsrail’e karşı mücadele veren mazlum Filistin halkını selamlıyorum. Siyonist İsrail’in dün gerçekleştirdiği hastane saldırısı açık bir savaş suçudur. Çoluk çocuk demeden gerçekleştirilen bu haydut saldırının uluslararası toplum tarafından bir an evvel cezalandırılması en temel insani beklentimizdir” dedi.

MHP İL BAŞKANI BAL: "İNSANLIK SUÇU İŞLEYEN İSRAİL'İ LANETLİYORUZ"

MHP İl Başkanı Yunus Bal yağtığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “İsrail'in son zamanlarda Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları ve insan hakları ihlallerini derin bir endişe ve üzüntü ile takip ediyoruz. Bu olaylar karşısında sessiz kalmak, insanlık değerlerine ve vicdanımıza ihanet etmek anlamına gelir. Bu nedenle, Filistin halkının maruz kaldığı acıları ve zorlukları kınamak ve uluslararası topluluğa bu olaylara müdahale etme çağrısını yapmak istiyoruz.

İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırıları, sivillerin yaşamlarını tehdit eden, hastanelere kadar canice bombalayan ve temel insan haklarını ihlal eden şiddet eylemlerini içermektedir. Özellikle Gazze Şeridi'nde gerçekleşen bombardımanlar, birçok masum insanın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına neden olmuştur. Bu saldırılar, uluslararası hukuka ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamelerine aykırıdır.

400 yılı aşan bir süre hakimiyetimiz altında adalet, hakkaniyet, şefkat, hoşgörü ve huzurla yönetilen Harem-i Şerifimizin kalpgahı Kudüs, 9 Aralık 1917'de İngilizler tarafından işgal edilmişti. O gün bugündür Kudüs ağlıyor, Gazze ağlıyor, samimi Müslümanlar feryat figan ediyor. O günden beri mabetlerimizin kanı çekiliyor, ahı yükseliyor, mazlumların göz pınarlarından sicim gibi yaşlar akıyor.

Harem-i Şerif'in içinde yer alan Mescid-i Aksa bu yüzden hüzünlü, Kubbet-üs Sahra bu nedenle mahzun, Filistinli kardeşlerimiz bu sebeple gariptir. Kudüs İslam'dır ve aynı zamanda Türklüğün derin izlerini taşımaktadır. Kudüs, mukaddesatımızın namus kilididir.

Milliyetçi Hareket Partisi ve Türk Dünyasının Bilge Lideri Dr. Sayın Devlet Bahçeli’nin ifadesiyle; 'Gitti' demekle gitmez, 'düştü' demekle düşmez, 'İsrail'in' demekle bu tartı bu sıkleti çekmez, çekemez, çekmeyecektir. Sanmasınlar sadece Kudüs, sadece Gazze İslam'dır, buraların dağı İslam'dır, taşı İslam'dır, kuşu İslam'dır, kurdu İslam'dır, havası İslam'dır, toprağı İslam'dır ve koruyucusu Allah'tır.

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak Filistin'deki acıları paylaşıyor ve İsrail'in Filistin halkına yönelik şiddeti ve savaş suçunu lanetliyoruz. Aynı zamanda, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesis edilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Türkiye’nin gayretlerini alkışlıyor aynı duyarlılığı ve sorumluluğun modern dünyanın temsilcisi tüm ülkelerden de bekliyoruz.”