Elazığ protokolünden 15 Temmuz mesajları

Elazığ İl Protokolü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesajları yayımladı.

Elazığ protokolünden 15 Temmuz mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Binlerce yıldır aziz milletimizin kanlarıyla bizlere yurt olmuş bu vatan topraklarında 15 Temmuz gecesi yaşanan hain kalkışma, milletimizin şanlı direnişiyle geri püskürtülmüştür. Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen o karanlık gecede milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla 7’den 70’e kadın, erkek genç, yaşlı demeden meydanlara inerek tıpkı Çanakkale ruhuyla milli benliğine, milli iradesine kasteden; vatanına, bayrağına göz diken hainlere karşı tek vücut kıyama kalkmıştır.

Aziz milletimiz; kendine yöneltilen uçaksavarlara, tanklara karşı canlarıyla siper olarak, içimizdeki ve dışımızdaki hainlere, milletimize diz çöktürme hayali kuranlara, bu kutlu vatan topraklarında gözü olanlara unutamayacakları bir ders vermiştir. Milletimiz yazdığı 15 Temmuz destanıyla milli iradesine ket vurulamayacağını, bu topraklarda şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanacağını, ezanların susmayacağını bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. İstiklal ve istikbalimize yöneltilen tarihimizin en büyük ihanetlerden biri olan 15 Temmuz hain kalkışmasını unutmadık, unutmayacağız.

Bu ihaneti unutmayacağımız gibi yazılan şanlı destanın gururunu daima yaşayarak gelecek nesillere taşıyacağız. Tıpkı bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da vatanımıza, irademize, bayrağımıza göz dikenlere göz açtırmayacağız. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılsın. Milletimizin cesaretiyle birlik ve beraberlik içerisinde tarihe altın harflerle yazdığı 15 Temmuz kahramanlık destanının 6. yıl dönümünde 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.''

Elazığ protokolünden 15 Temmuz mesajları

15 Temmuz darbe girişiminin altıncı yıl dönümünde olduklarını belirten AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım;

 "Bu müstesna günde, bir yandan milletin kazandığı muhteşem zaferin sevincini, diğer yandan darbe girişimi esnasında kaybedilenlerin hüznünü birlikte yaşıyoruz. Allah'ın yardımı ve milletin cesaretiyle başarısızlığa uğratılan darbe girişimi sırasında, hainlerin kurşunları ve bombalarıyla şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine bu anlamlı gün vesilesiyle başsağlığı diliyorum. Her kesimden vatandaşla, polis ve askerle darbe gecesi şehitler kervanına katılanların tamamının ismi, tarihe ve kalplere silinmemek üzere kazındı.

Kahramanca verdikleri mücadelede gazilik unvanıyla şereflenen vatandaşlarımıza da Rabbimden sağlık ve afiyet temenni ediyorum. 15 Temmuz gecesi hainler, hürriyet aşığı bu millete zincir vurmayı tekrar denediler ve hamdolsun başaramadılar. O gece darbecilere direnmek için sokaklara, meydanlara, saldırganların yöneldiği her yere akın akın koşan vatandaşlarımızın her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Hayatının baharındaki körpe fidanlardan bastonuna yaslanarak adeta uçarcasına hainlerin üzerine yürüyen aksakallı büyüklerimize kadar, bu mücadeleye katılan insanlarımızın hiçbiri asla unutulmayacak.

Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, her kesimden, her meşrepten insanıyla Türk milleti, ülkesinin sahipsiz olmadığını göstermiştir. Bin yıldır hep süregeldiği gibi bugün de yerin üstündeki yaşayanları ve yerin altındaki şehitleriyle, Türkiye'nin sahibinin bu aziz millet olduğu bir kez daha teyit edilmiştir. Milletimizin her bir ferdi, ezanı, bayrağı, özgürlüğü ve geleceği için gerektiğinde yenilmez birer kahramana dönüşebileceğini ispatlamıştır.

İnşallah, bundan sonra da aynı inanç ve ruhla ülkemize sahip çıkacak, birliğimizi, beraberliğimizi koruyacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, o gece yaşadığımız kutlu kucaklaşmayı bize ilelebet hatırlatacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 15 Temmuz gecesi, darul-bekaya uğurladığımız yiğitlere bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum" dedi.

Elazığ protokolünden 15 Temmuz mesajları

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Semih Işıkver 15 Temmuz dolayısıyla paylaştığı mesajında;

''15 Temmuz, devlet içine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen FETÖCÜ hainlere karşı, yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış şanlı bir demokrasi zaferidir. 

Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, Aziz Türk Milleti 15 Temmuz’da da destan yazmıştır. Şanlı tarihimizin sayfalarına daima kahramanlık destanı yazan, bu Aziz Millet, 15 Temmuz’da vatan ve bayrak sevgisini tüm dünyaya bir kez daha haykırarak, nasıl kahramanca  mücadele edilebileceğini göstermiştir. 

15 Temmuz gecesi düzenlenen hain darbe girişiminin geri püskürtülmesinde Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Dr.Devlet Bahçeli’nin eşsiz feraseti, öngörüsü ve bu hain mihraklara karşı dik duruşu Türk milletine umut kaynağı olmuştur.

Teşkilatlarımızın bütün fertleri ülkemizin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren, Genel Başkanımızın emriyle açık ve net bir şekilde millî iradeden, meşru hükümetten ve demokrasiden yana tavır koymuştur. 

Darbedeki dik duruşlarından dolayı, Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan ve Değerli Büyüğümüz Sn.Devlet Bahçeli'ye saygı ve şükran borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle, devletimizin ve milletimizin bekâsı uğruna, bu toprakları canları pahasına ve her türlü fedakârlığı göstererek, bize vatan kılan Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, çok Kıymetli Gazi kardeşlerimize aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam dilerken, Demokrasi ve Milli Birlik Günü'müzün vatanımıza olan sevgi ve duyarlılığımızın daha da artmasına vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan temenni ediyorum. Ne Mutlu Türk’üm Diyene.'' ifadelerini kullandı.

Elazığ protokolünden 15 Temmuz mesajları

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal ise 15 Temmuz mesajında şunları kaydetti:

''Aziz Milletimiz, 15 Temmuz’da varlığına, istikbaline ve inançlarına darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini, birlik ve beraberliğimiz sayesinde nelerin başarılabileceğini bütün dünyaya göstermiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesillerin yetiştirilmesi hedefinden sapıldığı zaman, ülkemizin ve milletimizin nelerle karşılaşabileceği çok acı bir şekilde tecrübe edilmiştir. Ancak bundan sonraki süreçlerde dinî, siyasi ya da hangi isim altında olursa olsun hiçbir oluşumun zihnimizi ve ruhumuzu hapsetmesine asla izin vermeden hakikî millî ve manevi duygularımızın bizlere göstereceği yol doğrultusunda aydınlık yarınlara doğru yürüyeceğimize olan inancımız tamdır.

İstiklâl şairimizin "Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır." dizeleri bu aziz milletin kulaklarında her daim çınlayacaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle; vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıkan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, tüm gazilerimize sağlık ve şifalar temenni ediyor; her birini saygı ve minnetle anıyoruz.''

Elazığ protokolünden 15 Temmuz mesajları

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle yayımladığı mesajda;

''FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü hedef aldı. Bu alçakça girişime Ülkemizin bekası için gövdesini siper eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Unutulmasın ki tüm halkımız demokrasimiz için ilelebet nöbette, iş dünyamız ise ekonomimiz için gece gündüz işinin başında olacaktır.

Türk milleti, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında verdiği kahramanca mücadelenin içeride ve dışarıda hainlerin oyununu bozdu. Türk milleti, ihanetin karşısında topyekun durarak destan yazdı, birlik ve beraberliğimizin gücünü, Türkiye'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. 15 Temmuz'un ekonomiye verdiği hasar karşısında bu alandaki tüm aktörlerin koordineli hareket etti. 15 Temmuz hainlerinin ekonomik tahribatına karşı tüccarımızla, sanayicimizle, esnaflarımızla ve çalışanlarımızla omuz omuza çalıştık.

Bu millet, 15 Temmuz hainlerini de ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesi veren vatanseverleri de unutmayacaktır. Türk milletinin darbeyi önlemek için uçakların, tankların ve tüfeklerin karşısına kendini siper etti. 15 Temmuz gecesinin, milli birlik ve beraberliğin vücut bulduğu direnişin simgesi olduğunu belirterek, vatan söz konusu olduğunda bu milletin her bir evladının tereddüt etmeden canını ortaya koyabileceğinin tüm dünyaya gösterildiğini bildirerek, Demokrasiye ve vatanına sahip çıkmak için şehit düşen demokrasi şehitlerine Allah'tan rahmet, gazilere de minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemizin ve halkımızın bir daha böyle acılar yaşanmamasını temenni ediyoruz.'' dedi.

Elazığ protokolünden 15 Temmuz mesajları

Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz ve Belediye Başkanı İhsan Akmurat, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kaymakam Yılmaz mesajında, hiç kimsenin vatanın bütünlüğünün ve milletin birliğinin bozulmasına dair kötü emellerine asla kavuşamayacağını kaydetti.

15 Temmuz ihaneti karşısında tüm farklılıkları bir tarafa bırakıp, meydanlara koşarak canlarını feda etmeye hazır olan bu milletin, artık geleceğe baktığını aktaran Yılmaz, 15 Temmuz'un unutulmaması, unutturulmaması gereken tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Akmurat da demokrasi tarihine vurulmak istenen darbenin, milletin üstün iradesiyle demokrasi zaferine dönüştüğünü aktararak, "15 Temmuz gecesini unutmayacağız, unutturmayacağız. Milli iradeye, demokrasiye, ülkemizin birliği ve bütünlüğüne karşı gerçekleştirilen hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, vermiş oldukları destansı mücadele sonrası hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve Türk milletine sabır, gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandı.

Elazığ protokolünden 15 Temmuz mesajları

Ziver Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziver Vakfı Başkanı Elazığlı Veysel Demirci mesajında şu ifadeleri kullandı;

''15 Temmuz 2016 gecesinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından devletimiz, demokrasimiz, milli birlik ve beraberliğimiz, hedef alınarak gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini, tüm dünyanın gözü önünde milletçe bertaraf edişimizin üzerinden altı yıl geçti.

15 Temmuz hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.

Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçen FETÖ Terör Örgütü ve dış destekli 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha kınıyor, milletimizin dirliğine, birliğine ve milli iradeye yönelik yapılan bu hain girişimlerin bir daha yaşanmamasını diliyorum.

 Bu duygu ve düşüncelerle,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde bayrağımız, vatanımız, milli irademiz ve devletimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.''

Elazığ protokolünden 15 Temmuz mesajları

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 15 Temmuz nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vekil Bulut mesajında şu ifadelere yer verdi;

''Tarih sahnesine çıktığımız ilk günden bugüne karşılaştığımız her zorluğu yüksek millet şuuru ve mücadele azmimiz ile aştık. 15 Temmuz  FETÖ Darbe Kalkışmasına karşı milletin ortaya koyduğu direniş bu hakikatin en güzel örneğidir. 

O gece ölümüne direniş çağrısı yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde millet kazandı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin olduğu saatlerde Türkiye Büyük Millet Meclisindeydim. Türkiye Büyük Millet Meclisinde darbe girişimine karşı arkadaşlarımızla birlikte direndik.

O gece tüm Türkiye ayaktaydı! 15 Temmuz Gecesi imanla, kararlılıkla, vatan aşkıyla ve cesaretle yürüyenlerin yazdığı destanın adıdır. O gece şerefli bir ölümü zillete tercih edenlerin Gecesi’dir.

O gece şehitler verdik. Rabbimizin rahmet ve mağfiretine ilk erişenler  onlar oldu. Mekanları Firdevs Cennetleri  olsun. O gece yaralananlara iki cihan ecri diliyorum. Direnenlere, yılmayanlara, darbeye geçit vermeyenlere selam olsun.

15 Temmuz’da hain FETÖ ve destekçileri kaybetti. Darbeciler, darbe seviciler ve darbelerden beslenenler kaybetti. Tanklara selam duranlar kaybetti. Ellerini ovuşturanlar kaybetti. 15 Temmuz gecesi millet kazandı.''

Elazığ protokolünden 15 Temmuz mesajları

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un 15 Temmuz dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyleydi:

Ülkemizde bir daha 15 Temmuzların yaşanmaması, FETÖ gibi terör örgütlerinin devletimize, milletimize ve demokrasimize zarar vermemeleri için o gece hainlere karşı birlik ve beraberlik içinde tek vücut olan Gazi Meclisimiz’deki ruhla daima demokratik siyaseti öne çıkarmalıyız. Kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden ödün vermediğimiz, Cumhuriyetimizi her yönüyle güçlendirdiğimiz, devlet yönetiminde liyakatin egemen olduğu, evrensel hukukun standartlarını yakaladığımız, özgürlükçü, çoğulcu, katılımcı ve çağdaş demokrasinin gereklerini harfiyen yerine getiren bir ülke ve laik, sosyal, demokratik hukuk devleti olduğumuz sürece bu tip hain girişimler daima karşılıksız kalacaktır. Bu vesile ile alçak darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 251 şehidimizi rahmetle anıyorum, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.

Elazığ protokolünden 15 Temmuz mesajları